DSP’li Aksakal’dan “23 Nisan” mesajı

DSP Lideri Önder Aksakal, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a Meclis’in kuruluşunun 102’nci yılı sebebiyle kutlama mektubu gönderdi. 

SİYASET 22.04.2022, 11:52 22.04.2022, 16:10
DSP’li Aksakal’dan “23 Nisan” mesajı

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 23 Nisan vesilesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Önder Aksakal’a kutlama mektubu gönderdi. Gönderilen mektup aynı zamanda DSP tarafından basınla paylaşıldı. 

“Atatürk’ün fikirleri ilk günkü gibi ayaktadır”

Önder Aksakal’ın mektubunda yer alan ifadeler şu şekildeydi: “ ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir!’ düsturunu, milletimizin ruhuna işleyen Mustafa Kemal Atatürk ve fikirleri, tam 102 senedir gerçekleştirilen her türlü saldırı karşısında ilk günkü iradesiyle ayakta durmaktadır. Bir asırdan uzun süredir devam eden özgürlük mücadelemizin en küçük zafiyete tahammülü yoktur. Cumhuriyetimizin her bir ferdi de aynı kararlılık ve inançla, bu toprakları ve özgürlüğünü korumak için gözünü kırpmadan canını verecek durumdadır.”



“Demokrasimizin mabedinin kuruluşunu kutluyorum”

“Bu vesileyle aziz devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere bu şerefi bahşeden aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle yad ederken şahsınızda, milleti ve ülkesiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyetimizin değerlerine sıkı sıkıya bağlı Gazi Meclis Üyelerimizi de saygıyla selamlıyorum. Demokrasimizin mabedi ve bağımsızlığımızın teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102’nci kuruluş yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorumlar (0)