DSP Lideri’nden Garo Paylan’a sert tepki

DSP Lideri Aksakal, Garo Paylan’ın Meclis’e sunduğu “Ermeni Soykırımı’nın tanınması” hakkındaki kanun teklifini sert bir mesajla eleştirdi. Aksakal, Türk milletinin bu denli ucuz provokasyonlara gelmeyeceğini kaydetti.

SİYASET 24.04.2022, 13:02 25.04.2022, 09:19
DSP Lideri’nden Garo Paylan’a sert tepki

HDP’li milletvekili Garo Paylan TBMM’ye sunduğu bir kanun teklifinde “Ermeni Soykırımı’nın kabul edilmesi” konusunu dile getirmişti. DSP Lideri Önder Aksakal, bu kanun teklifini yayınladığı mesajıyla sert bir dille eleştirdi.



“Kendisi, milletvekili kisvesiyle cumhuriyetimize sızmıştır”

Aksakal’ın mesajı şu yöndeydi: “Cumhuriyetimizin, işgalci ülkelere karşı savaşımızın karargahının ve demokrasimizin mabedinin 102’nci kuruluş yıl dönümünü kutladığımız günde, kutsal saydığımız çatımızın altında, bugün Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verildi. Milletvekili kisvesiyle cumhuriyetimize sızmış olan emperyalist uşağı, 1915 tehcirinde yaşanılanların soykırım olarak kabul edilmesini istedi.”



“Türk milleti bu kişilere hak ettiği dersi en yakında verecek”

“Bu hadsiz kişi, sözde milletvekili meczup, bölücü örgütün şürekası çok iyi bilmelidir ki asil Türk milletimiz bu ucuz provokasyonlara asla boyun eğmeyecektir. Milletimiz, emperyalist bayrağı taşıyan bu uşaklarına hak ettikleri dersi en yakın zamanda verecektir.”

Yorumlar (0)