DSP'den "AK Parti'yle aralarından su sızmıyor" sözlerine tepki

Karar gazetesinin internet sayfasında yayımlanmış olan köşe yazısında, "DSP Genel Başkanı Aksakal ve AK Parti arasında su sızmadığı" iddiasıyla algıya sebep olan Akif Beki'ye DSP tarafından tepki mesajı geldi.

SİYASET 23.12.2022, 13:51 24.12.2022, 09:21
DSP'den "AK Parti'yle aralarından su sızmıyor" sözlerine tepki

DSP Seçim İşleri, Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Ejder Onursal tarafından paylaşılan mesaj şu şekilde:

"Karar gazetesi yazarı Akif Beki, 'Muhalefetin doğru yaptığına da yanlış diyorlar' başlığıyla kaleme almış olduğu yazıda DSP Başkanı Aksakal'ın TOGG'un banttan indirilmesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki törenlere katılmasını "iktidara yakınlık" olarak yorumlaması ve konuya ilişkin 21 Aralık 2022 tarihli Karar gazetesi internet sayfasında bulunan köşe yazısında, '1999'da TBMM'ye başörtüyle gelen Merve Kavakçı için 'bu kadına haddini bildirin' diyen de DSP lideri Ecevit'ti. Erdoğan yine de bu konudan Kılıçdaroğlu CHP'sini sorumlu tutuyor. Oysa ki bugün DSP Genel Başkanı Aksakal ve AK Parti arasından su sızmadığı görülüyor. Son olarak ise TOGG töreninde bir aradalardı. 'Ecevit'in makamında oturuyor' denilip Erdoğan'la Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de götürülmüştü..." iddialarına karşı DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal'dan tepki mesajı paylaşıldı.

Onursal, paylaştığı yazılı açıklamada, Ecevit'in 99'da Meclis'teki yemin töreninde Merve Kavakçı'ya yönelik tepkisinin Kavakçı'nın ABD vatandaşı olmasından kaynaklandığını anımsattı.

DSP, Atatürk'ün çizdiği hedefte ve Ecevit'in çizgisinde ilerlemektedir

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Karar gazetesi yazarı Akif Beki'nin köşesinde Genel Başkanımız Aksakal'ın milli konulara karşı gösterdiği tavırdan rahatsızlık duyduğu görülüyor. Fakat TOGG'un açılış törenine birçok partinin de genel başkanı davet edilmiştir. Sayın Aksakal da ülkemizin milli aracının banttan indirimle törenine katılım maksadıyla yapılan o davete icabet etmiştir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti konusuna gelmek gerekirse Kıbrıs, DSP'nin kırmızı çizgisidir. Kıbrıs denildiğinde Bülent Ecevit gelir herkesin aklına. İçeriden veyahut dışarıdan, KKTC'ye dair yapılmış olan bütün olumsuz uygulama ve açıklamalara karşı en sert tepkiyi Genel Başkanımız Aksakal her zaman vermiştir. Kıbrıs daveti KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından bizzat partimize yapılmıştır ve Genel Başkanımız da bu davet üzerine düzenlenen törenlere katılmıştır ki bu durum yadırganacak bir durum değildir. Genel Başkanımız Aksakal'ın haftalık basın açıklamasını okuma zahmetinde bulunan bütün gazeteciler şunu görecektir ki Önder Aksakal, milletimiz ve ülkemiz için faydalı işleri takdir ederek, hatalı ve eksik olan tarafları ise en sert şekilde eleştirmektedir. Akif Beki'nin yazdığı haber sitesi ile desteklemiş olduğu siyasi partilerin yanlışlarına ortak olmamak, "AK Parti'yle yakın olmak" manasını taşımaz!

Sayın Genel Başkanımız Önder Aksakal, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu hedefte, Onursal Genel Başkanımız merhum Ecevit'in çizgisinde ilerleyerek doğru olana doğru, yanlış olana da yanlış diyerek, "Ne ezen ne izelin, insanca ve hakça bir düzen" demeye ve asil milletimizin menfaatlerine destek vermeyi sürdürecektir. AK Parti'nin dün bütün yaptıklarını savunanların bugün kalkıp DSP'yi bir yerlere ilintilemesi algı çabası veya birilerinin sözcülüğüdür ve partimiz bu iki niyete de hiçbir şekilde fırsat vermeyecektir."

DSP Seçim İşleri, Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal

Yorumlar (0)