DEVA 1. Olağan Kongresi yapıldı

Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisi'nin 1. olağan kongresi yapıldı.

SİYASET 29.12.2020, 16:43
DEVA 1. Olağan Kongresi yapıldı

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen DEVA Partisi 1. Olağan Kongresi, partinin genel başkanı Ali Babacan'ın delegeleri selamlaması, ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açıldı.

"Türkiye Konuşacak Herkes Kazanacak" mottosuyla yapılan kongrede konuşan Ali Babacan, 2020 senesindeki sıkıntılara karşın, Türkiye'nin derdine deva olmak amacıyla yola çıktıklarını ifade etti.

Türkiye'nin karanlık ve çok zor dönemlerden geçtiği vurgusu yapan Ali Babacan, hiçbir karanlığın sonsuza dek sürmeyeceğinin altını çizerek, hiçbir zorluk karşısında umutlarını kaybetmediklerini dile getirdi.

28 Şubat'ta yaşanan zorbalığa dikkat çeken Ali Babacan, o dönem siyasete girmesinin nedeninin de o günlerde yaşananlara karşı içindeki isyanı olduğunu, Türkiye'yi hak ettiği özgürlük, refah ve adalet düzeyine ulaştırmak için ve 2001 büyük ekonomik krizinden kurtarmak için mücadele ettiğini söyledi.

İşçi ve memura gururlarını aşağılayan ücretlerin reva görüldüğünü belirten Ali Babacan, Türkiye'nin yeniden ekonomik kriz içine düştüğünü, gelir adaletsizliği ve yoksulluğun tüm toplumda derin bir şekilde hissedildiğini, kötü yönetim sebebiyle yoksulluğun hızla yaygınlaştığını, çiftçilerin ve üreticilerin ellerinde bulunanları kaybettiğini, esnafın günlerce siftah yapamaz duruma geldiğini, emeklilerin aldığı maaşın günbegün eridiğini, gençlerin işsiz olduğunu ve umutlarını yitirdiklerini, Hazine'nin borcunun son 2 senede tam 2'ye katlandığını belirterek, "Yazık günah değil mi?" diye sordu.

Türkiye'deki eğitim sistemini de eleştiren Babacan, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlamadığını ve bazı basın organlarının susturulduğunu kaydederek, gittikleri tüm şehir ve ilçelerde başı dik ve alnı açık yürüdüklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)