Davutoğlu'ndan "Dış mihrak" tepkisi: Açıkla kim bunlar?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 'dış mihrak' söylemlerine tepki göstererek iktidara seslendi. Davutoğlu, "Açıkla kim bunlar. Söyleyin de hep beraber mücadele edelim. Sürekli dış mihraklardan bahsedip onların oyunlarını göremeyenler ülkeyi yönetemezler." dedi.

SİYASET 12.08.2020, 19:42
Davutoğlu'ndan "Dış mihrak" tepkisi: Açıkla kim bunlar?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin Bartın'daki ilk kongresine katıldı.

Buradaki konuşmasında Davutoğlu, hükümete eleştirilerde bulunurken, ekonomi gündemine ilişkin de iktidarın 'dış mihraklar' söylemine tepki gösterdi. Davutoğlu, "Dış mihrak dediklerinizin bir adını koyalım. Kim bunlar? Söyleyin hep beraber mücadelede edelim." dedi.

Davutoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Reis Trump mı?"

Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuş ve konuya ilişkin tezler yazmış birisi olarak sormak istiyorum; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Albayrak'ı 'emperyalizm' karşısında korumak amacıyla çaba sarfedenlere soruyorum, şu dış mihrakların bir ismini koyalım.

Kim bu dış mihraklar? Söyleyin de hep beraber mücadelede edelim. Yandaş gazetelerin 'Reis Trump' diyerek övgüler içerisinde bahsettiği ABD Başkanı mı dış mihrak? Daima dostluk mesajları verdiğiniz Rusya mı dış mihrak? Yoksa Avrupa mı?

Yoksa kapılarına kadar gidip Washington, İngiltere'de SWAP için merhamet dilendiğiniz FED mi İngiliz Merkez Bankası mı?

Çıkın ve söyleyin, kimdir? Elinizde istihbarat da var. Söyleyin omuz omuza mücadele verelim. Vereceğiniz her mücadelenin yanındayız."

"Dış mihrakları göremeyenler ülkeyi yönetemezler"

"Dış mihrak sanki bir hayalet gibi tanımlanıyor. Fakat Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2001-02'de 'dış mihrak' argümanına karşı çıkıyordu ve haklıydı. Bir dış mihrak varsa eğer ve Türkiye'ye karşı oyunlar oynuyorsa o dış mihrakın oyununu bozmak da mevcut iktidarın aslı görevidir.

Dış mihraklardan sürekli bahsedip fakat onların oyunlarını göremeyenler ülkeyi yönetemezler."

Yorumlar (0)