Davutoğlu: İktidarın '3 y' sloganı başarısız oldu!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Ardahan 1'nci Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kendisinin de Başbakanlık ve parti genel başkanlığı yapmış olduğu dönemlerde AK Parti'nin '3 y' kuralını benimsediğini ancak bunun şu anda uygulanmadığını ve yok olduğunu iddia etti.

SİYASET 28.07.2020, 18:39
Davutoğlu: İktidarın '3 y' sloganı başarısız oldu!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin Ardahan'daki 1. Olağan Kongresi'nde dikkat çeken açıklamalar yaptı. Davutoğlu, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortaklığını bitirip, Vatan Partisi ile iş birliği içinde olduğunu iddia etti.

"AK Partili ve MHP'li kitleler dahi mustarip durumdalar"

Davutoğlu Türkiye Cumhuriyetinin çok kritik dönemlerden geçtiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Çok ciddi sıkıntılarla baş başayız. Dünyada büyük bir kriz var ve bu kriz bizi de etkiliyor. Fakat en önemlisi ülkemizde de büyük bir yönetime ilişkin kriz var. İnsanlarımızın ülkemizde geleceğe yöneliik olarak kaygıları var.

Şundan eminim ki bugün iktidarda olanları destekleyen seçmen kitleleri dahi bugün mustarip durumdalar. Neden mi? AK Parti'nin 3 önemli sloganı bulunuyordu. Parti buna '3 y' diyordu: Yani 'Yasaklara, yolsuzluklara ve yoksulluğa karşı savaşacağız."

"Sesini yükselten kim varsa ihanetle suçlanıyor"

Partide Başbakanlık ve Genel Başkanlık yaptığı dönemlerde bu '3 y' ye ilişkin çalışmaların içerisinde olduğunu ve gereğini yapmak konusunda çalıştığını ifade eden Davutoğlu, "Son senelerde bu üç dikkat edilmesi gereken hususta nereye geldiğimizi size anlatayım: Medya ambargoları ve yasaklar diz boyu. Ülkemizde sesini yükselten her kim varsa hemen ihanet suçlamasıyla karşılaşıyor. Ülkede fikrini özgürce söylemek isteyenlere karşı ise medya kanalları kapatılıyor." dedi.

Yorumlar (0)