CHP Lideri: “Belediyelerimiz, 400 milyon TL'lik doğal gaz ve elektrik yardımı yapacak” 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında oklarını Erdoğan'a yönlendirirken aynı zamanda yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti: “Belediyelerimizin olduğu yerlerde karakış fonu çalışma yürütüyoruz. Bu projeyi büyük ölçüde tamamladık. Elektrik ve doğal gaz faturasını ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız için yardımlar yapılacak. Ankara belediyemiz bu paketi açıkladı. Toplamda 400 milyon liralık doğal gaz yardımı yapılacak.” 

SİYASET 02.11.2021, 15:53 02.11.2021, 16:01
CHP Lideri: “Belediyelerimiz, 400 milyon TL'lik doğal gaz ve elektrik yardımı yapacak” 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hem gündemi değerlendirdi hem de “karakış fonunu” açıkladı. Kılıçdaroğlu, sözlerine şu cümlelerle başladı: “Kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yok. Geçtiğimiz günlerde cumhuriyetimizin 98’inci senesini kutladık. Bu süreçte beni üzen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyanet tarafından anılmamasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran iradeye en azından bir nebze saygı duyulması gerekir.” 

“15 Temmuz’u Allah’ın lütfu kabul ettiler” 

Kılıçdaroğlu: “Bir ülkede adalet yoksa sağlıklı yönetim de yoktur. 15 Temmuz’da hep birlikte mücadele ettik ama birileri o günü Allah’ın lütfu kabul edip milletin ensesinde boza pişirdi. Haksızlığa uğradığını iddia edenler mahkemelere koştu. Bu süreçte beraat edenlerden bazıları görevlerine dönemedi. Onların görevlerine dönmesini sağlayacağız. Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratlar da aynı şeyi yapmasınlar. Yapanları, devletin bürokrasisinde tutmayacağız. Bu devletin temeli adalettir. Ahlak denen kavram da burada çok önemli. Merkez Bankası’nda buharlaşan 128 milyar dolar var. Kime hangi kurdan sattıklarını sorduk ama söylemediler. Bu verilmeyen cevapları da bulacağız.” 



“Faturası 227 milyar dolar oldu” 

Kılıçdaroğlu: “Milletimizi perişan ettiler. 7,5 milyon kişi asgari ücretim üçte birini alıyor. Bu kişilerin sigorta primlerini devlet ödüyor. İktidar, emeklinin, çiftçinin, halkın yanında değil. 83 milyon insan Londra’daki tefecilere çalışıyor. Erdoğan şahsım hükümetinin artık bu millete ve devlete verebileceği hiçbir şey yok. Çiftçi perişan halde ama sen tüm parayı dışarıya veriyorsun. 7 senedir gelir, dolar bazında düşüyor. Tüm bunların faturası 227 milyar doları buldu. Türkiye, ilk 20’lerin oynadığı ligden düştü. İktidara, karakış fonu kurmaları konusunda çağrıda bulundum. Su, elektrik ve doğal gaz faturaları daha da ağırlaşacak. Kış aylarında faturalardan TRT payını ve KDV’yi kaldırmalarını istedik. Onlar yapmadı ama biz yaptık.” 

“CHP’li belediyelerimiz karakış fonu oluşturdu” 

Kılıçdaroğlu: “CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde karakış fonu oluşturuluyor. Bu projemizi büyük ölçüde tamamladık. Vatandaşımızın elektrik ve doğal gaz faturasını ödeyememesi durumunda belediyelerimiz devreye girecek. Ankara belediyemiz bu projeyi açıkladı. 400 milyon liralık doğal gaz yardımı yapılmak üzere hazır. Buna karşın cumhuriyet tarihimizde bir ilki yaşıyoruz. Asgari ücret 2 bin 835 TL fakat açlık sınırı 3 bin 93 TL. Erdoğan’a buradan çağrıda bulunuyorum: Asgari ücret tespit komisyonunu çağır ve ücretin, açlık sınırının üstüne çıkartılmasını emret. Bir ton kömürün fiyatı asgari ücreti geçmişken bu millet nasıl ısınacak?” 



“Zamlarda ipin ucu kaçtı” 

Kılıçdaroğlu: “Son dönemlerde gıda zamlarının yanı sıra elektrik ve doğalgaz zammı da arka arkaya geldi. Gıda fiyatlarındaki artış yakında yüzde 40’ı geçecek. Peki asgari ücretliler nasıl geçinecek? Birikimin yok, bilgin yok ama senin tek derdin Biden’ın sana gülümsemesi. Kardeşim sen önce Türkiye’yi düşün. İpin ucunu kaçırdınız. Bir de troller var; İletişim Başkanlığı’na göre aslansın kaplansın ama mutfaktan haberin yok. Sanıyorsun ki millet de bunu yiyecek. Artık bu iktidarın ülkeyi yönetme kapasitesi kalmadı. Sen ne aslansın ne de kaplan. Olsan olsan kağıttan kaplan olursun.” 

Erdoğan-Biden görüşmesi hakkında 

Kılıçdaroğlu: “Öyle bir şahsım grubu var ki kendilerinden utanıyorum. Dışarıda tam bir kuzu, Biden’ı görünce gözleri gülüyor. Türkiye daha önce böyle bir tabloyla karşılaştı mı? En büyük derdi de 1 saat görüşmek ve fotoğraf çektirmek. Bu devletin bir itibarı yok mu? Yeter ki huzura kabul edilebilsin. Öyle olunca onun grubu da kendisini kahraman ilan ediyor. Biden’ı görünce gülen yüzü, Türkiye’ye dönerken çatılıyor. Baskıcı yüzünü millete layık görüyor. Dışarıda kuzu olan içeride kaplan.” 

Demirtaş ve Kavala hakkında 

Kılıçdaroğlu: “Demirtaş ve Kavala hala içeride haksız yere tutuluyor. Bunu benim vicdanım kabul etmiyor. Onlar ne CHP’ye oy verdi ne de bize sempati duydu ama bizim görevimiz her türlü haksızlığa karşı koymak.” 

Yorumlar (0)