CHP'li vekil: Bakanlık Adıyaman için ödenek bulamadı

Abdurrahman Tutdere, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü'nün hizmet binası yapım işini Meclis gündemine taşıdı. Tutdere, inşaat faaliyetlerine başlanılan ama ödenek yetersizliği gerekçesiyle temeli yeniden toprakla kapatılan ve durdurulan projeye ilişkin olarak, "İlimizi bu ayıptan kurtarın, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü binası için gereken ödeneği derhal ayırın." dedi.

SİYASET 20.06.2022, 22:45 21.06.2022, 15:11
CHP'li vekil: Bakanlık Adıyaman için ödenek bulamadı

CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere, Meclis Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında, inşaat faaliyetlerine başlanılan ama ödenek yetersizliği gerekçesiyle temeli yeniden toprakla kapatılan ve durdurulan projeye ilişkin açıklama yaptı. 



"'Depreme dayanıksız' diyerek yıktılar, şimdi yapamıyorlar"

Tutdere, “Adıyaman sakinlerine senelerce 82'inci Yıl Devlet Hastanesi olarak hizmet verilen bina geçtiğimiz sene depreme dayanıklı olmadığı öne sürülerek yerle bir edildi. Bahse konu arsanın yeni bir mimariyle il sağlık binası olarak yeniden inşa edileceği kamuoyuna duyuruldu. Binanın ihalesi gerçekleştirildi ve ilgili şirket işe başladı. Temel açıldı fakat ödenek yetersizliği sebebiyle iş temel aşamasında öylece kaldı. Sağlık Bakanlığı burası için ödenek ayıracağına gerçekten de fıkra konusu olacak şekilde bir çözüm modeline yöneldi ve açılan temeli tekrar toprakla kapatmaya başladı. Yapılanlar çok büyük bir ayıptır. İlimizi bu ayıptan kurtarın, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü binası için gereken ödeneği derhal ayırın.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)