Benzine 'vergi muafiyeti' sinyali

Biden, ülkede yükselen benzin fiyatlarıyla mücadele etmek için yakın dönemde federal benzin vergisi için geçici bir muafiyet ilan edebileceklerini dile getirdi.

DÜNYA 20.06.2022, 23:10
Benzine 'vergi muafiyeti' sinyali

ABD Başkanı Biden, hafta sonu tatilini geçirmek amacıyla gittiği Delaware eyaletine bağlı Rehoboth Beach şehrinde sabah yürüyüşü sırasında basın mensuplarına açıklamalar yaptı. 

"Vergi muafiyetini değerlendiriyorum"

Evvelki gün bisikletten düşen Biden’a genel sağlık durumunun nasıl olduğu sorulunca, gayet iyi olduğu bilgisini aktardı.

Biden, ABD'de artan benzin fiyatlarıyla mücadele etmek için benzin vergilerinde geçici vergi bir muafiyet yapılıp yapılmayacağına yönelik soru üzerine, “Bunu ciddi anlamda değerlendiriyorum. Verilere dayalı olarak bir karar almayı umut ediyorum. Önümüzdeki haftanın sonuna değin bu hususta bir karara varacağız.” sözlerini sarf etti. 

Avrupa programında Ukrayna yok

Ukrayna’yı ziyarette bulunup bulunmayacağına dair ise ABD Başkanı, bunun güvenlik ve ziyaretin neticelerinin ne denli müspet olacağı değerlendirmesiyle ilişkili olacağını kaydetti.

Biden, önümüzdeki hafta Avrupa’ya gerçekleştireceği ziyarette Ukrayna’nın programda olmadığını ifade etti.

Ukrayna'nın AB (Avrupa Birliği) üyelik başvurusuna dair Biden, "Bu üyeliğin olumlu neticelenmesi büyük bir ihtimal." diye konuştu.

Bisikletten düşmüştü

Biden, hafta sonu tatilini geçirmek üzere evinin bulunduğu Delaware eyaletinde bisiklet sürerken düşmüştü.

Rehoboth Sahili'nde ekibiyle birlikte bisikletle dolaştığı esnada dengesini yitirerek yere düşen 79 yaşındaki ABD Başkanı'nın yardımına korumaları koşarken, genel sağlık durumunun iyi olduğu açıklanmıştı. 

Başkan Biden, korumaları onu yerden kaldırdıkları esnada kendisini takip edenlere "İyiyim ben." demişti. 

ABD Başkanı, halkla sohbet etmek amacıyla durduğu esnada pedala takılı kalan bisiklet ayakkabısını kurtarmaya çabalarken dengesini yitirdiğini kaydetmişti. 

Yorumlar (0)