CHP'li Öztrak: "Uzaya çıkacağız" dediniz, şimdi millet pazara çıkamıyor!

Parti merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, hükümete yönelik eleştirilerini sıraladı. Dolar kurunun 18 lira civarına yaklaştığını belirten Öztrak, "Ekonominin doğrularını yapın, üfürüklerden ve sağdan soldan gelecek paralardan medet ummayın. 'Uzaya çıkacağız' dediniz, millet şimdi pazara çıkamıyor." dedi.

SİYASET 22.07.2022, 19:36 22.07.2022, 20:15 Hakan Öksüz
CHP'li Öztrak: "Uzaya çıkacağız" dediniz, şimdi millet pazara çıkamıyor!

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündemdeki önemli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Küresel çapta gıda krizinin yaşandığına değinen Öztrak, "Her şeyin fiyatı arttı. Artan mazot ve tohum fiyatları yüzünden çiftçiler tarlaya bile giremiyor. Bu yılın ilk yarısında devlet tarafından çiftçilere 21 milyar liralık destek yapıldı. Faizcilere bu paranın 9 katını veriyorlar. Erdoğan halkı değil, bir avuç yandaşı ve faiz lobicilerini seviyor." dedi.

"Dolar kuru bugün 17,75 civarına dayandı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yüksek enflasyonun sebebinin faiz olduğunu düşündüğünü hatırlatan CHP'li Öztrak, "Faizi yüzde 14'e kadar indirdi. 'Faiz neden, enflasyon sonuç' şeklinde bir düşüncesi var. Gelinen noktada sonuç ortada. Enflasyon yüzde 80'i aştı. Eğer dışardaki yatırımcıya güven ortamı sağlarsanız döviz zaten otomatik olarak gelir. Dolar kuru bugün 17,75 civarına dayandı. Ekonominin doğrularını yapmalısınız. Dünyadaki diğer örneklere bakın. Herkes faizleri yükseltiyor. Mevcut politikalarla dövizin yükselmesinin önünde durmanız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"Sağdan soldan gelecek paralara bel bağladılar"

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan yöneticilerin bir taraftan da el altından döviz sattığını öne süren Faik Öztrak, "Ekonomi politikaları yok. Sağdan soldan gelecek paralara bel bağladılar. Hurafelerden, üfürüklerden medet ummayın. Ekonominin kurallarına uygun tedbirler alın. Her geçen gün Türkiye daha fazla batağa saplanıyor. 'Uzaya çıkacağız' dediniz, millet şimdi pazara çıkamıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın özel tercümanı hakkındaki soruyu yanıtladı

Öztrak, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmede özel tercüman kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu savundu. Özel tercüman Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab hakkında "hanım kızımız" şeklinde bir ifade kullanan Kılıçdaroğlu hakkında "nefret ve ayrımcılık söylemi" nedeniyle suç duyurusu yapıldığını belirten CHP'li Öztrak, "Milletten koptular." dedi.

"Yönetime gelince o tutanakları inceleyeceğiz"

Anadolu'da "hanım kızımız" ifadesinin kullanıldığını belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Şimdi de bu ifadeye takmışlar. Üstelik bir de hakaret davası açmışlar. Erdoğan ile Biden arasındaki görüşme, aile arasında yapılan bir çay sohbeti değil. İki devletin yöneticisinin yaptığı bu görüşme, devletin kayıtlarında yer almalıdır. Yönetime gelince bu görüşmeye dair tutanakları inceleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)