CHP'li Öztrak'tan "çoklu aday" sorusuna yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin açıklamalar yaptı. Öztrak, "altılı masanın tek adayı mı olacak, yoksa çoklu aday mı seçilecek?" sorusunu yanıtladı.

SİYASET 30.12.2022, 20:14 01.01.2023, 10:07 Hakan Öksüz
CHP'li Öztrak'tan "çoklu aday" sorusuna yanıt

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Öztrak, "faiz sebep, enflasyon netice" anlayışından dolayı 85 milyonun alım gücünün eridiğini söyledi.

"Rusya'da bile enflasyon yüzde 12, bizde yüzde 84,5"

Ambargolar ve yaptırımlarla ekonomisi baskı altında bulunan Rusya'daki enflasyonun sadece yüzde 12, işgal altındaki Ukrayna'da ise yüzde 26,5 olduğunu belirten Öztrak, "TÜİK'in saray makyajlı rakamlarına inanacak olursak, bizdeki enflasyon yüzde 84,5. Ülkemize savaşın bile veremeyeceği zararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Paramız bu yıl Gürcistan'ın larisi karşısında yüzde 44 değer yitirdi. Afganistan, Papua Yeni Gine, Mozambik ve Bulgaristan'ın resmi para birimleri karşısında da bu değer kaybını yaşadık. Bu millet, sandık önünde hesap sormasını bilir." vurgusunu yaptı.

"İstanbulluların iradesine çökmek o kadar kolay değil"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis ve siyasi yasak kararı hakkında da konuşan Öztrak, "İstanbulluların iradesini, YSK eliyle gasbetmek istiyorlar. Bu milli irade gaspına daha önce sandıkta ağır bir cevap verilmişti. Şimdi de saray vesayeti altındaki hakim ve savcıları kullanıyorlar. İçişleri Bakanı'nın ağzının suyunun aktığını görüyoruz. Hiç bekletmeden 'görevden alırım' demeye başladı. İstanbulluların iradesine çökmenin bu kadar kolay olmadığını görecekler." dedi.

"Tek aday olacak"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde altılı masanın adayının kim olacağı konusu da CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın gündeminde yer aldı. Öztrak, "Tek aday mı, çoklu aday mı olacak?" sorusunu, "Altılı masanın liderleri bunu daha önce açıkladı. Tek adayın belirlenmesi, ortak amaç. Sayın Davutoğlu'nun son açıklaması da bu yöndeydi. Altılı masanın adayı, 13'üncü cumhurbaşkanı olacak." şeklinde yanıtladı.

Yorumlar (0)