CHP'li Özkoç'tan güzel hareket!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) gönüllüsü oldu.

SİYASET 16.08.2019, 20:56
CHP'li Özkoç'tan güzel hareket!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "AFAD afet anında gerektiği gibi desteklenmeli. Bunun için gönüllüler var. Ben de bugün AFAD gönüllüsü olarak kendimi yazdırıyorum." açıklamasında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Marmara Depremi'nin 20. yılı dolayısıyla AFAD Sakarya İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, İl Müdür Vekili Aşır Çelik ve şube müdürlerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Engin Özkoç özür diledi

AFAD'da incelemelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, habercilere yaptığı açıklamada, şehrin milletvekili olarak daha önceden AFAD'ı ziyaret etmesi ve edindiği bilgileri vatandaşlarla paylaşması gerektiğini ifade ederek, bu eksikliğinden dolayı özür diledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, milletvekili olduğu halde Sakarya'daki 16 ilçede 548 toplanma ve barınma alanı olduğunu bilmediğini ifade ederek, AFAD'ın depreme eğitimli şekilde hazır olduğunu söyledi.

Barınma yerleri dışından olası afet durumunda 290 bin 528 kişinin yaşayabileceği kadar çadır kurma yeri ve ekipmanının hazır olduğu bilgisini aldığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, alanlara konteyner kurulması halinde 259 bin 500 kişinin barınabileceğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AFAD'ın sadece Sakarya'da 320 bin kişiye eğitim verdiğini aktararak, "Hepimizin, depremi ve çektiğimiz acıları unutmamız gerekiyor. Sakarya'da çok ciddi bir çalışma yapılmış ve Sakarya, Türkiye'nin AFAD olarak en birikimli en deneyimli ekiplerinin bulunduğu bir bölge. Bundan dolayı çok mutluyum." şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, kurumun olası afet durumunda alacağı önlemler hakkında bilgiler vererek, şunları söyledi:
"AFAD afet anında gerektiği gibi desteklenmeli. Bunun için gönüllüler var. Ben de bugün AFAD gönüllüsü olarak kendimi yazdırıyorum. Bunun için e-Devlet'e girerek, direkt olarak kendinizi gönüllü yazdırabiliriz. Sakarya'daki 5 bin AFAD gönüllüsünün yanında 5 bin birinci olarak ben de gönüllüyüm. Gerçekten deprem anında insanlarımızla birlikte gönüllü olarak hareket etmemiz gerekiyor. İnsanlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum."

Bedelli askerlere AFAD eğitimi verilsin

Askerlik yasası sürecinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kendisini ziyaret ettiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu temasta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a, bedelli askerlerin bir aylık süreçte yasal olarak AFAD eğitimi almasını ve sonrasında "sefer görev emri" gibi görevlerin çıkmasını teklif ettiğini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu teklifi, Meclis'in açılacağı ekim ayında grubu bulunan diğer siyasi partilerle ortak olarak gündeme getirmeyi planladıklarını da kaydetti.

"Allah'tan rahmet diliyorum"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Marmara Depremi'nde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dileyerek, çok katlı, yorgun ve okul binalarının yıkılarak yenilerinin yapılması gerektiğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, açıklamasının ardından AFAD gönüllüsü olmak üzere başvuru formu doldurdu.

Yorumlar (0)