CHP'den “bakanlık” açıklaması: Teklif edildi mi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı tarafından yapılan ortak basın açıklamasının ardından “Ümit Özdağ’a bakanlık verilecek mi?” sorusu gündeme geldi. Konu ile ilgili CHP’den yanıt geldi.

SİYASET 24.05.2023, 15:28
CHP'den “bakanlık” açıklaması: Teklif edildi mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın görüşmesine dair değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Zafer Partisi, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek göstereceğini ifade etti. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Öztrak, "Vatandaşlarımızın beklediği bu birlikteliğin saray ve şürekasında büyük bir sorun meydana getirdiği ve bu kapsamda bir dezenformasyon süreci sağladıklarının farkındayız” dedi.

“Protokol metni açıktır”

İmzalanan protokol metninin net olduğuna değinen Öztrak, "Protokolün dördüncü maddesinde bulunan kısım, Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde ayrıntılarıyla bulunan maddenin özeti durumundadır." diye konuştu.

Mutabakat Metni'nin 60'ıncı sayfasında bulunan "Yerel Yönetimler" kategorisi içerisinde bulunan kısımda "Seçilmiş yöneticilerin vazifelerinde bir yargı bulunmadıkça son verilememesini güvence içerisine alacağız." ifadesinin bulunduğunu söyleyen Öztrak, "Millet İttifakı’nın asıl sözü budur. Protokol metni içerisinde yargı kararı bulunmaksızın adım atılamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir" dedi.

“Görüşmelerin ardından belirlenecektir”

Ümit Özdağ’a bakanlık söylemlerine cevap veren Öztrak şu ifadelerde bulundu: "Başından beri dile getiriyoruz. 13'üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Bakanlar Kurulu'nu Millet İttifakı’nı meydana getiren partilerin liderleriyle gerçekleştireceği görüşmelerin ardından belirleyecektir. Sayın Özdağ ile görüşme sırasında bakanlık hususu gündeme alınmamıştır. Görüşmenin ana omurgasını sığınmacıların ve kaçakların durumu ile ulusal güvenlik hususlarını oluşturmuştur. Açık ve net bir şekilde ifade edeyim, protokolde bulunan ve benim az önce dile getirdiğim konular haricinde yorumlar ve haberler yalandır"

Yorumlar (0)