Bülent Arınç, seçimlerdeki favorisini açıkladı

AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 14 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan seçimlere ilişkin görüşlerini açıkladı. Altılı masanın henüz adayını duyurmamasının, Erdoğan'ın elini güçlendirdiğini kaydeden Arınç, altılı masanın durumunu da ele aldı. Arınç, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir çabası var ancak masadaki diğer liderlerden gereken desteği alamıyor." dedi.

SİYASET 19.01.2023, 11:11 20.01.2023, 09:32 Hakan Öksüz
Bülent Arınç, seçimlerdeki favorisini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmişti. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken partilerin çalışmaları da yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Seçim maratonundaki en büyük soru işaretlerinden biri, altılı masanın açıklayacağı aday oldu. Olası seçim sonuçlarına ilişkin iktidar ve muhalefet çevrelerinde farklı tahminler geliyor. 

22. Dönem TBMM Eski Başkanı olan ve yaptığı açıklamalarla zaman zaman gündeme oturan Bülent Arınç, seçimlere dair tahminlerini açıkladı. AK Parti'nin kurucularından biri olan Arınç, bir televizyon kanalına röportaj verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü defa da aday olabileceğini düşündüğünü söyleyen Arınç, "Kazanmaya çok yakın." dedi.

"Sayın Erdoğan'ın oyu, yüzde 51'i aşabilir"

Bu seçimin bir hayli zorlu olduğunu kabul etmek gerektiğini belirten Bülent Arınç, "Vatandaşlar, Sayın Erdoğan'ın hamlelerinin kendi hayat kalitelerini iyileştirebileceğine inanırsa oy verir. Zaten daha önce yaptıkları ve başarıları ortada. Halk onu seviyor. Daha önce yaptığı güzel işleri örnek göstererek, 'bundan sonra da yapabilir' diyen bir kitle mevcut. Bazı yeni icraatler ve açıklayacağı destekler sayesinde oy oranının yüzde 51'i aşabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun çabasına diğer liderler destek vermiyor"

Muhalefetin adayını henüz açıklamamasının, Erdoğan'ın elini güçlendirdiğini vurgulayan Arınç, "Altılı masadaki siyasi liderlerden bazıları, birbirlerine karşı oldukça kırıcı ve rencide edici sözler söyleyebiliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir çabası var ancak masadaki diğer liderlerden gereken desteği alamıyor. Bu durum, Sayın Erdoğan'ın çok daha güçlü görünmesini sağlıyor. Seçimi kazanmaya en yakın tarafın, Sayın Erdoğan olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)