Bülent Arınç: Milleti aldatamazsınız...

Bülent Arınç, "Ekonomide birtakım bozukluklar varsa, alım gücünüz zayıflamışsa, Türk lirasının kıymeti azalmışsa, her geçen gün temel ihtiyaç ürünlerine zam gelmiş ve enflasyon TÜİK verilerine göre yüzde 60’ı da görmüşse vatandaşları konuşmayla aldatamaz, hitabetle coşturamazsınız." dedi.

SİYASET 17.04.2022, 00:04
Bülent Arınç: Milleti aldatamazsınız...

AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nca Kurşunlu Han’da iftar programı gerçekleştirdi.

Programa eski TBMM Başkanı Arınç da iştirak etti.

"Hitabet yetmez"

Burada bir konuşma yapan Barınç'ın açıklamalarından satır başları ise şekilde:

"Uzun bir dönemdir siyasetin içinde olan bir kişi olarak konuşuyorum. Vatandaşların tercihi noktasında ekonomik tablonun iyi olduğu dönemlerde çok daha rahat edersiniz. Ekonomide birtakım bozukluklar varsa, alım gücünüz zayıflamışsa, Türk lirasının kıymeti azalmışsa, her geçen gün temel ihtiyaç ürünlerine zam gelmiş ve enflasyon TÜİK verilerine göre yüzde 60’ı da görmüşse vatandaşları konuşmayla aldatamaz, hitabetle coşturamazsınız.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven tam"

Problemi göreceksin, teşhisi koyacaksın, çaresini bulacaksın, bunu vatandaşlara anlatacaksın. Nasıl ki 2002'den beri buluyorsak, 20 yıldır seçim kaybetmiyorsak, tüm bunların da üstesinden geleceğiz. Bizlere güvenin. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da dile getiriyor. Tüm bu sıkıntılara karşın Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güven hala yüksek. Muhalefet partileri için aynı şey söz konusu değil. Allah'ın izniyle bu güven devam eder. Bu sorunlardan kurtulmalıyız.

"Sorunları görmezden gelmemeliyiz"

Bizler AK Partiliyiz, bizim başka bir adresimiz yok. Türkiye'de hayır adına her ne yapıldıysa AK Parti yaptı. Partimizin de bazı sıkıntılar yaşadığını, ekonomiden kaynaklanan bazı sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını görmezden gelemeyiz. Benim farkım işte budur. 2019'da da ekonomik sıkıntılar olduğunu dile getirmiştim. Problemi görmeliyiz, inkar etmemeliyiz, üstünü örtmemeliyiz. Halının altında toz birikmemelidir. Bu herkese yakışabilir fakat siyasetçilere yakışmaz."

Yorumlar (0)