BTP'nin başına oğul Baş seçildi

BTP'nin 5. Olağanüstü Büyük Kongresi yapıldı. Haydar Baş'ın oğlu Hüseyin Baş genel başkanlığa seçildi.

SİYASET 18.10.2020, 18:10 19.10.2020, 17:25
BTP'nin başına oğul Baş seçildi

BTP (Bağımsız Türkiye Partisi) 5. Olağanüstü Büyük Kongresi; Sincan Harikalar Diyarı Nejat Uygur Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi.

Olağanüstü Kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra başladı.

Divan kurulu belirlendikten ve parti tüzüğündeki değişiklik ile tüzüğe yapılan eklemeler oylandıktan sonra kürsüye gelen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, konuşma yaptı.

Kendisini Türkiye Cumhuriyeti devletinin bağımsızlığına adadığını belirten Hüseyin Baş, millî para, millî ticaret ve millî ekonomi vurgusunda bulundu.

Millî ekonomi modeli hayata geçirilmeden refaha ve huzura kavuşmanın mümkün olmadığını dile getiren Hüseyin Baş, merhum babası Haydar Baş'ın gündeme taşıdığı "ev hanımlarına maaş" modelinin pazarı güçlendireceğini, döviz ve enflasyonu aşağı çekeceğini, üretim ile ihracatta yükseliş yaşanacağını anlattı.

Tek aday olarak Olağanüstü Büyük Kongreye giren Hüseyin Baş, oy kullanan 1100 delegeden 1100'üzün de oyunu aldı ve BTP'nin seçilmiş genel başkanı oldu.

Hüseyin Baş, babası Haydar Baş'ın Covid-19 (yeni tip koronavirüs) enfeksiyonu sonucu vefat etmesinin ardından Nisan ayı içinde toplanan MYK (Merkez Yönetim Kurulu) tarafından genel başkanlık koltuğuna oturtulmuştu. Hüseyin Baş, olağanüstü kongre ile bu kez delegeler tarafından genel başkanlık koltuğuna oturtuldu.

Yorumlar (0)