Binali Yıldırım'dan 'İBB adaylığı' açıklaması: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı kim olacak?

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada “Biz artık sıramızı savdık. Partimizin onlarca aday adayı var” dedi.

SİYASET 29.08.2023, 13:04 Şeyda Gül
Binali Yıldırım'dan 'İBB adaylığı' açıklaması: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı kim olacak?

Kamuoyunda “AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı kim olacak” sorusu yer alırken AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım aday olacak mı?

2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olmayacağını açıkladı.

Biz sıramızı savdık

Gazeteci Abdulkadir Selvi'nin adaylıkla ilgili sorusuna yanıt veren Yıldırım, “Biz artık sıramızı savdık. Partimizin onlarca aday adayı var. Çok değerli arkadaşlarımız var. Benim böyle bir düşüncem yok açıkça ifade etmek istedim” şeklinde konuştu.

Kimlerin en çok adı geçiyor

İstanbul'da bugüne dek eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum adı en çok geçen bakanlar arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)