Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na gönderme: "İthal ekonomi komiserlerine bel bağlamayız"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ı işaret ederek, sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya bir önemli bir açıklama yapacağını açıklamıştı.

SİYASET 04.12.2022, 17:44
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na gönderme: "İthal ekonomi komiserlerine bel bağlamayız"

CHP, açıklanan tarihte “İkinci Yüzyıla Çağrı” ismiyle bir organizasyon düzenleyerek, Vizyon Belgesi'ni yayınlamıştı. Kılıçdaroğlu'nun, "Endüstriyel Dönüşüm Başdanışmanım" diyerek tanıttığı ABD'li ekonomist Jeremy Rifkin de bir konuşma gerçekleştirmişti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, düzenlenen etkinlikten sonra Twitter'da bir mesaj yayınlayarak "Ekonomi ve endüstriyel dönüşüm sektöründe, Şampiyonlar Ligi'nin en iyi oyuncularıyla dünyayla rekabet edeceğiz. 'Epistemolojik kopuşlar' onların olsun. Bizim Türkiye vizyonumuz, Türkiye’nin hak ettiği standartlar da budur!" sözlerini kullandı.

Nureddin Nebati toplantıya ve Kılıçdaroğlu’nun mesajına cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'nun mesajında "onların" diye bahsettiği ve "Epistemolojik kopuşlar" sözünün sahibi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP toplantısına ve bu mesaja istinaden Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek bir yanıt verdi.

“İthal ekonomi komiserlerine bel bağlamayız"

Bakan Nebati Twitter'dan paylaştığı mesajında, “Bizler, ilim neredeyse alırız fakat ithal ekonomi komiserlerine bel bağlamayız. İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, makyajlı sunumların arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor.” sözlerini kullandı.

"Ülkemiz, üreterek zenginleşecek"

Bakan Nebati, "Milletimizin, birçok kez yaşadığı bu senaryoya karnı tok. Son 20 yılda mega altyapı yatırımlarını ciddi oranda tamamlayan ülkemiz, yüksek faizle sıcak para peşinde koşarak değil, istihdam oluşturarak, üreterek, ihracat yaparak zenginleşecektir." sözlerini kullandı.

"Ülkemizde bakın neler oluyor"

Daha çok yatırım, daha çok istihdam ve daha çok üretime yönelen bütün epistemolojik kopuşlar bizimdir. Ayrıca, sizin de mevcut epistemolojinizden bir kopuş yaşayarak milli menfaatlerimizle derhall barışmanız gerektiği gün gibi ortadadır." sözleriyle sürdürdüğü mesajlarını Türkiye'de atılan ekonomi adımlardan söz ederek sonlandırdı:

"Sizlerin, vizyon adıyla anlattığınız ithal masallarla insanları uyuklatırken, Türkiye Yüzyılı’na doğru, kararlı adımlarla ve inançla ilerleyen ülkemizde bakın neler oluyor:

-12 çeyrekten beri makine ve teçhizat yatırımlarındaki kesintisiz artış devam ediyor. 

-İstihdam 31 milyon kişiyle tarihi seviyesine ulaştı. 

-Sanayinin milli gelir içerisindeki payı artmaya devam ediyor. İhracat ülke tarihimizde ilk defa 250 milyar doların üzerine çıktı."

Yorumlar (0)