Bakan Akar duyurdu: Ortak Merkez hazırlıkları tamamlandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ortak Merkez hazırlıklarının tamamlandığı bilgisini paylaşarak Türk ve Rus askerlerinin görev yapacağı merkezin yarın faaliyete geçeceği bilgisini paylaştı.

SİYASET 29.01.2021, 20:35 30.01.2021, 14:00
Bakan Akar duyurdu: Ortak Merkez hazırlıkları tamamlandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Azerbaycanlı mevkidaşı Zakir Hasanov bir telefon görüşmesi yaptı.

Bakan Akar, Hasanov ile yaptığı görüşme sonrası güvenlik ve savunma konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Ortak merkez çalışmaları sona erdi”

Akar, Rus ve Türk askerlerinden oluşan Ortak Merkez’e değinerek şunları söyledi:

“Karabağ’da ateşkesi denetlemek ve gözetlemek için oluşturulacak olan Rusya ve Türkiye Ortak Merkezi’ne dair mutabakat zaptını Rus mevkidaşım Şoygu ile Kasım ayının 11’inde imzalamıştık.

Ortak Merkez’in oluşturulmasına dair çalışmalar sona erdi. Rus ve Türk askerlerinin görev yapacağı Ortak Merkez faaliyetlerine yarın başlayacak. Hayırlı olsun dileklerimizi ileterek son durum Zakir Hasanov ile değerlendirdik.

“Yarın, faaliyetler başlıyor”

38 personel ve bir generalin görev alacağı ortak merkezin bölgede ateşkesin devamıyla istikrar ve barışın sağlanması yönünde büyük katkılar sunacağını düşünüyoruz. Rus ve Türk askerlerinin olacağı bu Ortak Merkez’in çalışmalarıyla faaliyetlerimiz yoğunlaşacak ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin hak ve hukukunu sonuna dek müdafaa etmek görevimizi gerçekleştireceğiz. İki devlet tek millet anlayışıyla şimdiye dek Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte olduğumuz gibi bundan sonrası için de olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)