Bakan Akar'dan Akşener'e 'güney ordusu' tepkisi

Hulusi Akar, Meral Akşener'in, 'güney ordusu' söylemine dair, "Nereden çıktı ki bu? Kim söylüyor, kim yapacak? Burada kurulu bir düzen var. Anayasa kapsamında görev yapan bir TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) var, komutanlar var. Onlar bilmiyorlar mı?" dedi.

SİYASET 24.05.2023, 00:32
Bakan Akar'dan Akşener'e 'güney ordusu' tepkisi

Milli Savunma Bakanı Akar, bir televizyon kanalında iştirak ettiği programda, gündemi değerlendirdi.



"Ordumuz görevini yapıyor"

İYİ Parti lideri Akşener'in, "Hem hudutlarımızı korumak hem de terörle etkin bir mücadele gerçekleştirmek için 'güney ordusu'nu oluşturacağız." ifadeleri anımsatılarak değerlendirmesi sorulan Bakan Akar, "Komedi, mizah gibi." diye konuştu. 

Bu tür hususların, bir yerde kahve, çay içerken ortaya atılacak türden hususlar olmadığını kaydeden Hulusi Akar, şöyle konuştu:

"TSK'nın mevcudu yaklaşık olarak yarım milyon kişi. Karargahlardaki askerlerimizin hepsi her hususu inceliyor. Bir şey gerçekleştirilirken 'pat' diye gerçekleştirilmiyor. Ne ben ne de Genelkurmay Başkanı bir başına bir şey söylüyor. Gereksinimler vardır, problemler vardır. Hangi gereksinim, hangi problem var diye bakılır. Ordumuz görevini yapıyor. Nerede yanlışlık var, nerede aksaklık var, ne olmuş? 'Güney ordusu' da ne demek, nereden çıktı bu? Kim söylüyor, kim yapacak? Burada kurulu bir düzen var. Anayasa kapsamında görev yapan bir TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) var, komutanlar var. Onlar bilmiyorlar mı?"

Bakan Akar, TSK komuta kademesi ile birlikte sürekli olarak bölgede denetleme ve incelemelerde bulunduğunun anımsatılması üzerine, "İnteraktif faaliyetlerimiz var. Gereksinimimiz nedir? Devamlı olarak değişiyor ve ona göre de bakıyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)