Bahçeli’den Çavuşoğlu’nun “Suriye” açıklamasına destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde “Suriye rejimi ile muhalefeti bir şekilde ortak noktaya getirmemiz gerekiyor. Diğer türlü kalıcı barış asla gelmeyecek” ifadelerine MHP lideri Bahçeli’den destek geldi. Bahçeli, “Dışişleri Bakanımızın yaptığı açıklamalarda gerçekçi ve yapıcı sözleri kalıcı bir çözüme kuvvetli bir nefes olacaktır.” dedi.

SİYASET 15.08.2022, 13:42
Bahçeli’den Çavuşoğlu’nun “Suriye” açıklamasına destek

Millet İttifakı’nın ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “zıvanadan çıktığını” iddia eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bağnazlıkları ve bayağılıklarını ve her yerde deşifre ettiklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra son zamanlarda yaşanan Suriye meselelerini de değerlendiren Bahçeli, Çavuşoğlu’na açıklamaları için destek verdi.

6’lı masaya tepki gösterdi, “FETÖ ve PKK’nın isteklerini yapıyorsunuz”

Açıklamalarına devam eden Bahçeli, “Türk siyaset yaşantısı gururunu ve ruhunu emperyalizme veren, kullanım hayatını zalimlerin düşüncesine bırakan mahut ve malum partiler yoluyla karalanmış, sistemli bir şekilde kundaklanmıştır. Karşımızda duran mide kaldırıcı tablo yurdumuzun aleyhine kullanıldığı kadar demokrasi için de riskli bir tehdit olarak kendisini göstermeye başlamıştır. Bir masanın yanında bir araya gelip FETÖ ve PKK’nın isteklerine gönüllü bir şekilde onay veren altı partinin Türkiye’ye tutumu, milli değerlerimizle cephe olması ifadesi ve izahı bulunmayan bir çarpıklık alanına kadar ulaşmıştır.” dedi.

“Boş bir beklenti, boş bir hayal”

Bahçeli, muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masada bir adayın çıkartılamadığına değinerek, “Bu siyasi kitlenin hiç kuşkusuz ülkemize ve aziz milletimize verebileceği bir şey yoktur. Bu noktada ümitvar görüşe sahip olmak dahi oldukça boş bir beklenti, boşuna bir hayaldir. Müstakbel başbakanlık davranışında bulunan bir kişinin hal-i pürmelali mizah durumu haline gelmesinin haricinde, ‘kadından imam olmaz’ söylemi ve bu düşüncede Cumhurbaşkanı adaylığı adına hazır bir şekilde bekleyen Kılıçdaroğlu’nun bu ifadeye ne cevap vereceği ve ne şekilde bir yorum sağlayacağı hala belirsizdir.” ifadelerini kullandı.

Sümela Manastırı üzerinden muhalefete yüklendi

Sümela Manastırı konusuna da değinen Bahçeli, “Sümela Manastırı’nda 9’uncu defa ayin düzenlemek üzere Fener Rum Patriği Bartholomeos’a Trabzon’a geldi. Muhalefet bu sırada provokasyon yaratmak için üzerinde ekümenik yazan bir Trabzonspor formasını Rum Patriğine hediye etti. Bu durum yürek yaralayıcı düzence skandalı olmasının haricinde taciz, tahrip ve tahrik tonu oldukça yüksek bir durumdur. Trabzonspor’a ve bu takıma gönüllerini vermiş olan muhterem insanlarımıza bu durum hakaret niteliğindedir. Bu kepazeliği ise herhangi bir vicdan kabul edilmeyecektir. Türkiye’de ekümenik ismini verdiğiniz bir kurum bulunmuyor ve böyle bir görev tanımı da yoktur” değerlendirmesini yaptı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Suriye meselesi hakkında açıklama yapılmıştı. Düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşma yapan Çavuşoğlu, “Suriye rejimi ile muhalefet arasında bizim bir anlaştırma yapmamız gerekiyor. Diğer türlü kalıcı olarak barışı sağlayamayız. O bölgede gerçekten bağımsız kişiler de bulunuyor. Muhalefet de var rejim de var. 11 sene oldu, bir sürü insan hayatını kaybetti. İnsanlar ülkesini bırakıp gitmek zorunda kaldı. Bu kişiler artık ülkelerini dönebilmeliler, Türkiye’de yaşayanlar da dahil olmak üzere” demişti. Bu ifadeler ise Suriyeli muhalifler tarafından protesto edilmişti. Bu açıklamaları değerlendiren Bahçeli, Çavuşoğlu’nun söylemlerine destek verdi.

“Gerçekçi ve yapıcı çözüm arayışındayız”

Türkiye’nin Suriye hususunda izlediği yolun isabetli ve değerli olduğunu aktaran Bahçeli, “Bu ülkede hayatını sürdüren hiç kimse, mezhebi ve kökeni ne olursa olsun Türkiye’nin hasmı veya ötekisi değildir. Bu kişilerin hepsi kardeşimizdir. Aramızda inanca, kültüre ve tarihe dayalı olan kuvvetli ilişkiler bulunmaktadır. Dışişleri Bakanımız tarafından yapılan açıklamada Esad rejimi ve Suriyeli muhaliflerle arasında kalıcı barışın oluşturulması çağrısı görülmektedir. Gerçekçi ve yapıcı cümleler çözüm arayışı adına oldukça güçlü bir tutumdur. Bu durumdan insanların rahatsızlık duymasına gerek yoktur.” şeklinde konuştu.

“Tek siyasi güç Cumhur İttifakı’dır”

Türkiye ve Suriye’nin görüşme durumunun siyasi diyalog düzeyine ulaşmasında terör örgütlerinin bulundukları her coğrafi bölgeden iş birliği ile sökülüp atılmasının önemli rol oynadığını ifade eden Bahçeli, “Önümüzdeki günlerde siyasi gündem hususlarından bir tanesi olarak kendisini gösterecektir. 2023 yılına kadar her bölgede ve her çevrede normalleşme havasının esmesi samimi umudumuz ve arzumuzdur. Üstünde hayatını sürmekte olduğumuz bu geniş coğrafyanın hepimize söylediği tek şey, kavga ederek değil kucaklaşarak hayat sürdürmenin tek çıkar yol olduğudur. Bunu bizlere kazandıracak olan tek siyasi güçte Cumhur İttifakı’dır. Bunun kalanı ise yalnızca fasa fisodur, gürültü kirliliğidir, fuzuli ezberdir.” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)