Bahçeli: “Gerekirse Kerkük’e etten duvar öreriz” 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun Yunan basınına verdiği demece değinen Bahçeli, “Kuzey Irak’ta 831 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ve mağaraların etkisiz hale getirilmesi Kılıçdaroğlu’nu rahatsız mı etmiş? Libya’da olanlar uykularını mı kaçırmış?” şeklindeki soruları art arda sıraladı.  

SİYASET 23.11.2021, 12:28
Bahçeli: “Gerekirse Kerkük’e etten duvar öreriz” 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuştu. Gündemi değerlendiren ve önemli açıklamalarda bulunan Bahçeli, seçim çalışmalarından bahsederek konuşmasını başlattı: “Bizi bilen bilir. Kendisi için bir şey isteyenlerden değiliz. Siyasi mücadelemizin yol haritasında denge, iman ve akıl vardır. Şu ana kadar 55 şehrimizi ziyaret ettik. Gittiğimiz illerde de coşkuyla karşılandık. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, içinde milletin ve vatandaşlarımızın refahının bulunmadığı; hak ve hukuk gözetilmeyen hiçbir hedefi benimsemedik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne kadar hızımızı artıracağız. Daha çok vatandaşımıza ulaşacak ve dertlerini dinleyeceğiz. Bizimle sık sık uğraşıyorlar. Demek ki millet ve vatan düşmanlarına korku salıyoruz. Fitneler ve dedikodular bizi yıldıramaz; yolumuzdan caydıramaz. Bizim tarafımız mazlumların, mağdurların ve demokrasinin tarafıdır.” 

24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı 

Bahçeli: “Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Öğretmenlerimizin hakkı ödenmez. Biz de öğretmenlerimizin haklarını kendilerine vereceğiz. Atanamayan öğretmen sorununu artık neşter vurulmalı, bu sorun çözülmelidir.” 



Kılıçdaroğlu’na sert tepki 

Bahçeli: “Türkiye’ye, vatandaşlarımıza karşı nerede bir cephe açılmışsa muhalefet partileri de onların içindedir. Bu utanç verici durum, ülkemizin asla kapanmayan yarasıdır. Kılıçdaroğlu, Yunan gazetesine demeç vererek bir kez daha çuvallamıştır. Türk askerine ‘hayır’ diyen, terör örgütlerine ‘evet’ diyen Kılıçdaroğlu, Yunan’a da ‘Neden savaşıyoruz?’ demiş. Kendisi bunu derken ne demek istiyor? HDP ile PKK’nın kanlı madalyonun iki yüzü olduğunu yalnız siz mi fark etmiyorsunuz? Siz önce ikna odalarına alıp eziyet ettiğiniz gencecik kızlarımızın hesabını verin.” 

50+1 tartışması hakkında 

Bahçeli: “İYİ Parti Başkanı, yüzde 50+1’in şahsıma sorulmasını talep etmiş. Bu konuyu daha fazla sündürüp de sağa sola çekiştirmesinler. Tek turda yüzde 40’la seçilmeyi öngören ülke, dünya üzerinde yok. Salt çoğunluk kabinede. Bunu tartışmaya açmak, yönetim sistemine şüphe sokar. Bu masum bir talep değil. Türkiye’nin çıkarına da değil. Yüzde 40 oranını dillendirmek, başkalarının değirmenine su taşımaktır. Bunu uluorta konuşanlar iyi niyetli değildir.” 



Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı 

Bahçeli: “Siyaset ekonomiden, ekonomi de siyasetten ayrı değildir. Türkiye, tarihi bir eşiktedir. Ülkemizde artık ya para baronlarının sözü geçecek ve içeriden dışarıya kaynak transferi yoğunlaşacaktır ya da bu devran dönecektir. Küresel enflasyon, hızlı tırmanış halindedir. Arz-talep yönlü enflasyon vardır. Enflasyonu mal piyasasındaki aksaklıkların ortaya çıkardığı bir sorun olarak görmek daha doğru olur. Türkiye, bir karar vermek ve derhal uygulamak ile karşı karşıyadır. Enflasyonla mücadeleyi yalnız faize bağlamak yanlıştır. Faiz üretim sistemine büyük hasar vermektedir. Bize göre hükümetin izlediği ekonomik politika doğrudur.” 

Kerkük açıklaması 

Bahçeli: “Kerkük’ün statüsü ve tarihi dokusu üzerinde oyun kuranlar, Türkmen yurdunu peşmergenin kontrolüne bırakmak için plan yapanlar akıllarını başlarına alsınlar. O kişiler, ateşle oynamaktan vazgeçsinler. Kerkük Türk’tür, Türkmenlerin canevidir. Bu Türk yurdu, peşmergenin kontrolüne ve denetimine girerse bölgesel denge alt üst olur. Kime böylesine rezil ve bedeli ağır bir işgal girişimine heveslenmesin. Dünya her şey olabilir fakat Kerkük, Türksüz olamaz. Türkmenlik onuru da yerlere serilemez. Bir oluruz, birlik oluruz, gerekirse soydaşlarımızla birlikte Kerkük’te etten duvar öreriz.” 

Yorumlar (0)