Bahçeli: “Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin” 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli, Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun birbirine benzediğini belirterek Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasında sürecin hızlandırılması gerektiğini belirtti. 

SİYASET 06.07.2021, 13:16 07.07.2021, 10:19
Bahçeli: “Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin” 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup toplantısında gündemi değerlendiren konuşmalar yaptı. Konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekildeydi: 

“Milli sinemanın görevi, Türk milletinin değerlerini aktarmaktır” 

“Milli sinemanın en önemli görevi, Türk milletinin öz değerlerini bulmak ve bunları beyaz perdeye aktarmaktır. Kartal Tibet, milletimizin takdirini kazanmış biridir. Milli hafızalara kazınan sayın Tibet’i son yolculuğuna uğurladık. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.” 



“Ayrılıklar, siyasetin doğasında vardır” 

“Demokrasilerde her siyasi düşünce var parti, küçük ya da büyük fark etmeksizin bir karşılık bulur ve bu da olmalıdır. Her siyasal hareket üzerinde şekillendiği topluma ve sorunlara bakmasına rağmen çözüm yollarında ayrılabilir. Bu ayrılıklar, siyasetin doğasında vardır. Partimiz, ülkemizin tamamında zemin bulmuş ve kök salmış; sevgiyle bağlanmış bir seçmen kitlesine sahiptir. Üç hilal ise bu sevdanın yansımasıdır. Bunun için ne kadar övünsek az. Partimiz, demokrasi namusu ve büyük milletimizin eseridir. Partimiz, istikrarın ve dik duruşun markasıdır. Bazı partilerde olduğu gibi vicdanımız ipotekli değildir. Biz, Cumhur İttifakıyız. Huzuru ve mutluluğu isteyen milletimizle tek yüreğiz.” 



“Zillet İttifakından farklıyız çünkü gece başka gündüz başka değiliz” 

“Neysek öyle görüneceğiz. Bu sebeple de Zillet İttifakından farklıyız çünkü biz, gece başka gündüz başka değiliz. Yalanı ve yanlışı savunacak kadar cahil ve iyiliği ve iyi niyeti inkar edecek kadar da nankör değiliz. İstanbul Sözleşmesi’ni çarpıtanlar, İstanbul Kanalı’nı hedef alanlar ve Katarlı öğrenciler ile ilgili söylenenler kara taktik adımlarıdır. Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası’nı sattılar diyor. Yalan! Fakat buna karşın yardımcısı Öztrak da biz sattılar demedik diyor. Bunlar, yalancının daniskasıdır. Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda kendisini hapse atmak istediklerinden yakınıyor. Bir yanda hukuk ve adalet vurgusu yapan Kılıçdaroğlu varken diğer yanda da fezlekeleri sulandırmaya çalışan Kılıçdaroğlu var. Kendisi tam bir çıkmazdadır.” 



Fezlekeler TBMM’de 

“Fezlekeler TBMM’ye gönderildi. Gazi Meclisi, kanun kaçaklarının meskeni olmayacak. TBMM karma komisyonunda bekletilen fezlekeler, bir an önce görüşülecek. Şüpheli olan milletvekillerinin dokunulmazlıkları derhal kaldırılacak. Hukukun gereğini yapacağız. Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Kendisine güveniyorsa karar sürecini kendi başlatsın. Söz veriyorum bu ilk kez CHP’ye destek vereceğiz. Ülkemizde hukuk üstündür. İşlenmiş suçlar, kimsenin yanına bırakılamaz. Teröre yardım ve yataklık yaptığını bildiğimiz HDP vekillerinin de fezlekeleri bir an önce görüşülmelidir.” 



“AYM, bu tip davalara terörün hücre evinden mi bakıyor?” 

“Terör propagandası yapmak nasıl hak ihlali olabilir? AYM, bu tip davalara terörün hücre evinden mi yoksa mağara deliklerinden mi bakıyor? Ne zamandan beri hainlerin hakkı oluyor? PKK’nın siyasi kolu olanlara sessiz kalamayız. Kimse de bize bölücülerin hak ihlaline maruz kaldığını söylemesin. İP başkanı da anlaşıla yine bilye dağıtmış. Kendisi, bizim ve AK Parti’nin HDP’yi şeytanlaştırdığını söylemiş. Bu bayan o partinin zaten şeytan olduğunu bilmiyor mu? Şeytana doğrudan da dolaylı yoldan da destek çıkmak günahtır. İP’nin HDP’nin dibinde ne işi var? Kandil ve Pensilvanya arasında köprü kuranlar bunun bedelini ağır ödeyecektir. Kürt’ten terörist olmayacağı gibi Kürt’e de terörist denmez. Terörist FETÖ ve PKK’dır.” 



“Zillet yalnızca siyasette aranmamalıdır” 

“Zillet, yalnızca siyasette aranmamalıdır. Bunlar bazen STK elçileri bazen kuruluşlar bazen de araştırma şirketleridir. Milli varlığımız ne etnik kalıntıdır ne de aşiret bozuntuluğu. Kimliksizlere bir kez daha söylüyorum ki milletimizin adımız, Türk milletidir. Şırnaklı neyse Tekirdağlı da odur. Bizim için herkes birdir. Kürt kökenli kardeşlerimizin HDP ile bağı yoktur. Bizim insanımız bölünmezdir; parçalanmaz ve kökenine bağlıdır. Türk insanı bunu kabul edemez. Bu zilleti de çekmeye hiçbir kantar yetmez. Milletimiz bir olarak bu zillete dersini verecektir.” 



Bakan Soylu’ya destek verdi 

“İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya yapılan siyasal linç girişimlerini kaygıyla izliyoruz. Tarihe not düşüyorum ki bunu asla kabul etmiyoruz. Kim der ki Soylu yalnız diye? Kendisi, gece gündüz bölücü terör örgütüyle mücadele eden biridir. Süleyman Soylu mert ve milletperver bir insandır.” 



“Kimin çocukların eline silah tutuşturduğu bellidir” 

“Kimin çocukları dağa kaçırdığı ve ellerine silah tutuşturduğu bellidir. Çocukları terör eylemlerinde kullanan PKK/YPG’ye destek veren ABD’nin ülkemizi karalaması beyhude çabadır. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı’nın terör örgütüne atıf yapmaması da yüzsüzlüktür. Bugün dünyada çocuklar ölüyorsa bunun faili ABD’dir. Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde, Somali’de, Suriye’de ve Myanmar’da 7 bin çocuğun eline silah verdiler. Cinsel şiddet olaylarında yüzde 70 artış yaşandı. 5 Temmuz 1993 tarihinde Kemaliye’de 33 vatandaşımızı şehit eden PKK’ya ABD’nin diyeceği bir şey yok mudur? ABD’nin raporunda bunlara atıfta bulunmaması, çocuk düşmanı ve katili olduklarının resmidir.” 

Yorumlar (0)