Bahçeli'den 'İstanbul'un fethi' ile ilgili açıklama

İstanbul'un fethinin 568'inci yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan Bahçeli, İmamoğlu yönetimini kastederek, "Dünyadaki en büyük Türk şehri ne yazık ki yeterli ve emin olmayan, kimlere ve neye hizmet ettiği meçhul bulunan tehlikeli bir zihniyetin saldırısı altındadır." dedi.

SİYASET 29.05.2021, 18:48 30.05.2021, 16:51
Bahçeli'den 'İstanbul'un fethi' ile ilgili açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dünyadaki en büyük Türk şehri ne yazık ki yeterli ve emin olmayan, kimlere ve neye hizmet ettiği meçhul bulunan tehlikeli bir zihniyetin saldırısı altındadır." ifadesini kullandı.

Roma İmparatorluğu'nun yıkılması ile birlikte başlayan uzun Ortaçağ karanlığının İstanbul'un fethi ile son bulduğunu, Yeniçağ'ın kapılarının açıldığını hatırlatan Bahçeli, fetihle birlikte yeryüzünün görünüşünün değiştiğini, Türklüğün muzaffer ruhunun adaletin, aklın ve ahlakın dünya çapında çağrısı haline geldiğini kaydetti.

Fethin bir işgal, bir istila, bir imha hareketi veyahut miras bırakılan bir medeniyet birikimini talan ve yağma harabeliği değil, iman dolu gövdesi ile mücadele veren bir milletin  vicdan seferberliği, gönül seferi, çürümeye karşı yepyeni ümitlerin dahice sedası olduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"568 yıldır şizofren nöbetindeler"

"İstanbul'un fethinin yankıları 568 yıldır devam etmektedir. Görülüyor ki büyük fethimizin onuruna nefretin ve fetretin zehrini bulaştırmak isteyenler oldukça faal haldedir. Bizans'ın köhneliğini pusula ve rehber kabul edenler, 568 senedir girdikleri şizofren nöbetinde kabuslarla uyanmaktadır.

Ortaçağ alışkanlıklarından bir türlü kurtulamayan, ilkel dürtülerinden temizlenemeyen, iradeniz ve ilkesiz eğilimlerinden uzaklaşamayan iç ve dış odakların İstanbul'un fethine karşı tahammülsüz olmaları hiç kuşkusuz tedavisi olanaksız tıbbi bir vaka, hatta bir alçalma hastalığıdır.

"'Zulüm 1453 yılında başladı' diyenler..."

İstanbulsuz Türk-İslam alemi, İstanbulsuz Türkiye yetim, yuvasız ve yalnızdır. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olmuş güzel komutanları, kutlu imparatorumuz Fatih Sultan Mehmet Han'ı, manevi önderlerimizi, fethe katılmış kahraman neferlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle yad ediyorum. İstanbul, Türk milletinin öz bahçesidir.

Unutulmasın ki 'Zulüm 1453 yılında başladı.' diyenlerin sütü lekeli, soyu bozuktur. Kentimiz, cazibe merkezi, çekim alanı olmuş, insaniyetin, merhametin, Allah'a ve hukuka hürmetin mührüyle sivrilmiştir.

İstanbul, kabul edilmiş dualarımızın karşılığı, sevdamızın sancağı, zaferlerimizin kaynağı, ümitlerimizin vahası, son yurdumuzun sonsuz varlığıdır."

Yorumlar (0)