Bahçeli, Cemal Enginyurt'a acımadı!

Cumhur İttifakı'ndan taviz vermek istemeyen MHP, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden çıkarıldı.

SİYASET 30.07.2020, 11:45
Bahçeli, Cemal Enginyurt'a acımadı!

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Merkez Disiplin Kurulu, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un MHP üyeliğinden kesin olarak çıkarılması kararını aldı.

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Merkez Disiplin Kurulul Başkanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında Merkez Disiplin Kurulu'nun verdiği kararı açıkladı.

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında 21 Temmuz 2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmesi talebinde bulunulduğunu hatırlatan MHP Merkez Disiplin Kurulul Başkanı Halil Öztürk, Cemal Enginyurt'un Ordu İli Altınordu ilçesi üyeliğinden çıkarılması kararının alındığını duyurdu.

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu'nun 30 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu karar alındığını belirten MHP Merkez Disiplin Kurulul Başkanı Halil Öztürk, Cemal Enginyurt'un Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78'inci maddesinin "kesin çıkarma cezasını gerektiren haller başlıklı" 4. bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri gereğince MHP üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verildiğini kaydetti.

Cemal Enginyurt neden MHP üyeliğinden çıkarıldı?

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AK Parti'yi eleştirmiş ve "AKP’nin MHP’yi yok saydığını" savunmuştu.

"Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz" ifadelerini kullanan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP'nin her söze başladığında "Sayın Cumhurbaşkanı" diye başladığını ancak AK Partililerin MHP'lileri yok saydığını söylemişti.

“Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi?" diye sorarak eleştirilerine başlayan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt,  AK Partililerin MHP'lileri neden çağırmadığını, MHP'nin AK Parti'ye ne kötülük yaptığını, MHP'nin AK Parti'ye muhalefet mi ettiğini sormuştu.

MHP'liler olarak AK Parti'yi her yerde savunduklarını belirten Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, her iki partinin sadece "Cumhur İttifakından" bahsettiğini ama gerisinin olmadığını söylemişti.

Cemal Enginyurt'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir probleminin bulunmadığı, rahatsızlığının bazı AK Partililerin tutumundan kaynaklandığı biliniyordu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yaptığı bu açıklamalar sebebiyle MHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

MHP'nin onca ricaya rağmen Cemal Enginyurt'u parti üyeliğinden çıkarması, "MHP'nin Cumhur İttifakı'nın zarar görmemesi için genel tutumu" olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)