Erdoğan: Salgından önceki ritimlerine kavuştular!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm dışındaki tüm sektörlerde hayatın,  yeni tip koronavirüsten (Covid-19) önceki ritmine kavuştuğunu ifade etti. 

GÜNDEM 30.07.2020, 11:52 30.07.2020, 11:59
Erdoğan: Salgından önceki ritimlerine kavuştular!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bu sene Hac ibadetinin kısıtlı bir şekilde yapılacağını, bu nedenle Kurban Bayramı'nın üzüntülü bir şekilde karşılandığını ifade etti.

"Koronavirüs sürecini iyi idare ettik"

Erdoğan, önümüzdeki sene milyonlarca Müslüman'ın Kâbe'yi tekrar coşkuyla ve aşkla dolduracağına inandığını belirterek, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecini her sektörde başarılı bir şekilde idare ettiğini kaydetti.

"Mesafe, hijyen ve maske yaşamın merkezinde"

Normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber turizm dışındaki tüm sektörlerde hayatın, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) önceki ritmine kavuştuğunu belirten Erdoğan, sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarının yaşamın merkezine yerleştirilmesiyle elde edilen kazanımların muhafaza edilmesi ve daha büyük amaçlara doğru yürünmesi gerektiğini söyledi. 

"26.5 milyar TL'lik kaynak tahsis edildi"

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde Türkiye'de gelir düzeyi en az olan vatandaşlardan başlayarak Türk milletinin her bir üyesine destek vermeye özen gösterdiklerine dikkat çekerek, neredeyse 26.5 milyar TL'lik bir kaynağı vatandaşlara yardım için tahsis ettiklerini belirtti.

"En düşük emekli maaşı 1500 TL"

Bayramlarda verilen 1000'er TL'lik ikramiyelere ilave olarak bu süreçte emeklilerin en düşük maaşlarının da 1500 TL'ye çıkarıldığını aktaran Erdoğan, istihdamı muhafaza etmek için birçok destek programının uygulandığını ifade etti.

"İşinden olan vatandaşlara destek verildi"

Erdoğan, hem Kısa Çalışma Ödeneği verildiğini hem de işinden olan ya da ücret izne çıkan vatandaşlara yönelik nakdi destek ödemelerinin zamanlarının uzatıldığını belirterek, devletin tüm imkânlarının 83 milyon vatandaşın emrine sunulduğunu kaydetti.

"Yola çıkacak olan vatandaşlar kurallara uysun"

Kurban Bayramı dolayısıyla yolculuk yapacak olan bütün vatandaşların sağlık ve trafik kurallarına ciddi bir şekilde uymaları için çağrıda bulunan Erdoğan, bayram mutluluğuna gölge düşürülmemesi ve Türkiye'nin dermansız bırakılmaması için hep beraber daha sorumlu hareket edilmesi gerektiğini aktardı. 

Erdoğan, Kurban Bayramı'nın Türkiye'ye huzur ve dünyaya barış getirmesini diledi. 

Yorumlar (0)