Babacan’dan euro çıkışı: “Erdoğan bir sıfır atmıştır”

“Turizmde Dönüşüm” eylem planını paylaşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Euroya bir sıfırı da Erdoğan attı” dedi.

SİYASET 30.12.2022, 15:27 01.01.2023, 10:08
Babacan’dan euro çıkışı: “Erdoğan bir sıfır atmıştır”

“Turizmde Dönüşüm” isimli eylem planını paylaşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, vize kuyrukları ve liranın değer kaybetmesi üzerinde açıklamalarda bulundu.

“85 milyon bir kişiden büyüktür”

Vize alımlarında kuyruklar oluşması sebebiyle Avrupa’ya tepki veren Babacan, “Siz sadece bir kişi için 85 milyon insan cezalandıramazsınız. Burada Avrupalı dostlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Artık kendinize gelmelisiniz. 85 milyon bir kişiden büyüktür. Türkiye, sadece 1 kişi değildir. İktidara geldiğimiz zaman vize sorunu ortadan kalkacak. Türkiye’nin pasaportuna itibar kazandıracağız.” dedi.

“Paranın değer kaybetmesi budur”

Türk lirasının değer kaybı yaşadığını ifade eden Babacan, “Emeklilerin Avrupa’ya gezmeye gittiği, gençlerin Interrail yaptığı senelerde euro en çok 2 liraydı. Şu an ne oldu? 20 Lira. İşte paranın değer kaybetmesi budur. Yaşanan olay fakirleşmektir. Bunun ismi paraya bir sıfır daha atmaktır. Sayın Erdoğan devamlı olarak, ‘Eğer ben imza atmasaydım Ali Babacan altı sıfırı atamayacaktı’ diyor. Eğer 2 lira olan euro 20 liraya çıktıysa, o sıfırı kendi imzası ile Sayın Erdoğan eklemiştir.” diye konuştu.

Yorumlar (0)