Babacan: Türkiye'yi kazanmak istiyoruz

Rize'de konuşan Ali Babacan, "Yalnızca seçimi kazanmak değil, seçimin ardından Türkiye'yi kazanmak istiyoruz." dedi.

SİYASET 22.07.2022, 01:00
Babacan: Türkiye'yi kazanmak istiyoruz

Trabzon'daki programının akabinde Rize'ye geçiş yapan DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi lideri Babacan, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan parti binasının açılışını gerçekleştirdi. 

Babacan, burada gerçekleştirdiği konuşmada, Erzurum'da başlayan yoğun programının Rize'de tamamlandığını ifade etti. 

Yeni ve kuvvetli bir teşkilat yapısı kurmayı sürdürdüklerini söyleyen Babacan, bire bir temas olmadan Türkiye'yi yönetme iddiasının olamayacağını kaydetti.

"Türkiye'yi kazanmak istiyoruz"

Seçimlerin ardından uygulanacak olan projelere ilişkin eylem planlarını hazırladıklarını dile getiren Babacan, şu ifadelere yer verdi:

"Eylem planlarımızı her alanda yapıyoruz. Bunlardan ilkinin tarım alanında olduğunu açıkladık. Tarıma ilişkin problemler ile ilgili neler gerçekleştireceğimizi hazırladık. Bir sonraki eylem planlarını afet, sosyal destek ve dijital model sırasıyla hazırladık. İstihdam ve makro ekonomi hususunda neler yapacağımızı duyurduk. Şehircilik ve yerel yönetimler anlayışımızı ortaya koyduk. Üniversitedeki eğitim sistemini ne şekilde revize edeceğimizi 50 maddeyle açıkladık."

Seçimden evvel 22 farklı alanda eylem planı hazırlayacaklarına işaret eden Babacan, "Bugüne dek ülkemizde bu denli geniş kapsamlı plan gerçekleştirilmedi. Bunu çok önemsediğimizi söyleyebilirim. Yalnızca seçimi kazanmak değil, seçimin ardından Türkiye'yi kazanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde çalışıyoruz"

Babacan, altı muhalefet partisi olarak güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalıştıklarını, altı partiden genel başkan yardımcılarının bu hususta çalışmalar yaptığını sözlerine ilave etti. 

Açılışın akabinde Babacan, partililerle sohbet etti.

Yorumlar (0)