Bir ayda 1 milyon TL gelir elde ettiler

Batman'a bağlı Sason ilçesinde çok sayıda ailenin geçim kaynağı olan ipek böceklerinin koza örme işlemlerinin sona ermesiyle birlikte koza hasadı gerçekleştirildi. Bir aylık süre zarfında altı ton koza elde eden besiciler, 1 milyon lira kazanç sağladı.

EKONOMİ 22.07.2022, 01:16 22.07.2022, 01:20
Bir ayda 1 milyon TL gelir elde ettiler

Kentte 2010'da tütüne alternatif olarak başlanan ipek böceği yetiştiriciliği, aradan geçen 12 senede yaygınlaştı ve ilçede 127 ailenin geçim kaynağı oldu. 

Bir ayda 1 milyon lira gelir

İlçede besicilik yapan 127 ailenin bir ay içinde gerçekleştirilen besim süresinde altı ton koza elde ettiğini kaydeden Batman Koza Üreticileri Birliği'nden Başkan Mehmet Zülküf Aktaş, kilosu 180 liradan sattıkları kozaların 127 aileye toplam 1 milyon lira kazanç sağladığını ifade etti. 

"Aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz"

Aktaş, “Yalnızca Sason'da ipek böceği yetiştiriciliğiyle elde ettiğimiz altı tonu aşkın koza ile 127 aileye bir ay içinde 1 milyon liranın üzerinde gelir sağladık. Kozaları fırınladıktan sonra Bursa'ya naklediyoruz. Devletten raf ve çiftlik desteği de aldık. 2023'te kayıpları minimuma indirebilmek adına besim evleri yapmak için gayret sarf ediyoruz. Amacımız besim evlerini çoğaltmak ve kırsal bölgelerde ikamet eden işsiz gençlerimiz ile ev hanımlarına yönelik destekleri daha da arttırmak, aile ekonomilerine destek sağlamalarını tesis etmektir." sözlerini sarf etti. 





Yorumlar (0)