Babacan, Kadın Eylem Planı’nı açıkladı: İstanbul Sözleşmesi vurgusu

Kadın Eylem Planı’nı açıklayan Ali Babacan, "Kadınların eşit, özgür ve mutlu olmadığı yerde hiç kimse huzurlu olamaz. Bu nedenle kadının ekonomik ve siyasi gücüne destek sağlamayı hedefliyoruz ve bunu başaracağız" dedi.

SİYASET 28.12.2022, 16:06
Babacan, Kadın Eylem Planı’nı açıkladı: İstanbul Sözleşmesi vurgusu

Parti genel merkezinde gerçekleştirilen "Kadın Eylem Planı" tanıtım görüşmelerinde konuşan Babacan, kadınların her noktada güçlenmesi için çalışma sağladıklarını ifade etti.

“Asıl hedef lafta değil özde görebilmek”

Birçok alanda kadını esas alarak belirli çözümler oluşturduklarını aktaran Babacan, "Bizim oldukça net bir planımız var. Kadın ve erkek eşitliğini lafta değil özde görebilmek. Her noktada kadının güçlü ve eşit olabilmesi adına bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

“Türkiye mutlu kadınların ülkesi olacak”

İktidara geldikleri halde hızlı bir şekilde İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden faaliyete sokacaklarını söyleyen Babacan, kreş çağından son mezuniyetini elde edene kadar her noktada kız çocuklarının yanında yer alacaklarını ifade etti.

Kadınların hem ücretlendirme hem de çalışma koşullarını iyileştireceklerini dile getiren Babacan, "Eşit işe eşit ücret düşüncesinde göre önlemimizi alacağız. Kadınların iş yerlerinde karşı karşıya kaldığı mobbingin önüne geçebilmek adına ciddi düzenlemeler oluşturacağız. İşletmelerin bünyesinde olan çalışanları adına kreş açmalarına yardımcı olacağız. Açık kreşlerde ya da kreş açmayan yerlerde sözleşmesi bulunmayan kişilere yaptırımlar uygulayacağız. Sosyal devlet kadınlara sahip çıkacak. Hiç gruba, hiçbir kuruma ve hiç kimseye ihtiyaç duymayacaklar. İhtiyacı olan hanelere 'asgari gelir desteği' vereceğiz. Yeni doğan bebeklerin bezini, sütünü ve mamasını bizler vereceğiz. Türkiye mutlu kadınların ülkesi olacak" dedi.

Yorumlar (0)