Hakkari’de evlat nöbeti: “Beslediğiniz yılan sizi de sokar”

Hakkari'de, evlatlarının dağa götürülmesinden dolayı HDP'yi sorumlu gören aileler, partinin il başkanlığı önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemlerine kararlıkla devam ediyor.

GÜNDEM 28.12.2022, 16:22 29.12.2022, 14:12
Hakkari’de evlat nöbeti: “Beslediğiniz yılan sizi de sokar”

Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan aileler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla ve çocuklarının fotoğrafları ile HDP İl Başkanlığı binasının önüne geldi. Burada aileler adına basın açıklaması yapan Naime Kutlar, evlatlara seslenerek “geri dönün” çağrısı yaptı.

“Evlatlarımız kimsenin oyuncağı değildir”

PKK’nın proje ürünü bir yapı olduğu aktaran Kutlar, “Terör örgütünün uzantılarına destek sağlama oyunu sona ermelidir. Aileler gelin, asla korkmayın. Burada bir araya gelelim. Evlatlarımızı hep birlikte dağdan koparıp alalım. Bizler inanıyoruz ki büyük bir güçle çıkan seslerini artıran biz anneler, terör yapılanmalarının elinden evlatlarımızı alacağız. Evlat nöbetinde olan annelerle beraber 'teröre son' diye bağırıyoruz. Terörü her zaman lanetliyoruz. Buradan terör örgütlerine ve onlara destek olanlara sesleniyoruz. Koynunuzda bir yılan besliyorsunuz, bir gün gelir beslediğiniz yılan sizi de sokar. Şunu bilin ki evlatlarımız kimsenin oyuncağı değildir, PKK ve beraberindekiler ailelerin göz yaşlarında boğulacaktır.” dedi.

Yorumlar (0)