Babacan'dan Merkez Bankası çıkışı

Ali Babacan, “Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştuğu esnada Merkez Bankası dolar satmış. Merkez Bankası döviz yerine Erdoğan’a müdahale etse işi daha hızlı çözecek.” dedi.

SİYASET 02.12.2021, 01:29
Babacan'dan Merkez Bankası çıkışı

DEVA Partisi lideri Babacan, partisinin genel merkezinde konuştu. Ekonomiyi ve TCMB'nin döviz kurlarına müdahale etmesini değerlendiren Babacan, Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına da cevap verdi.

"Konuştuğu her an fakirleşiyoruz"

Babacan’ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"Sayın Erdoğan yine bir sürü masal anlatmış. Sokaktan gelmiş bir siyasetçi fakat artık sokaklardan bihaber. Yoksulluktan haberi bile yok. Adeta paralel bir evrenden sesleniyor. Konuştuğu her an Türkiye fakirleşiyor. Sayın Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştuğu esnada, Merkez Bankası dolar satmış. Merkez Bankası döviz yerine Erdoğan’a müdahale etse işi daha hızlı çözecek. TCMB çıkıyor ve 'Döviz satıyorum.' diyor. Sanki dövizi varmış gibi. Rezervler eksi 50 milyar dolara gerilemiş durumda. Kendi parasını satmıyor, borç aldığı paraları satıyor. Sayın Erdoğan'ın fırlattığı kuru indirmeye çalışıyor.

"Krizlerin ortağısınız"

Büyük ortakta durum bu. Diğer yandan da krizlerin küçük ortağı konuşmuş. Bahçeli, yurttaşların durumunu gösterdiğimiz videolara biraz alınmış. Kendisine bir bilgi vermek istiyorum. Farkında mı bilmiyorum ama kongrelerde gösterdiğimiz videolar sizin de eseriniz. Nasıl ki 2001'de iktidar ortağıydınız, bu krizde de ortaksınız. Yine iktidar ortağısınız ve yine Türkiye batıyor. Bundan kaçamazsınız. Hakaretlerinizde ortak olduğunuz krizin üstünü asla örtemezsiniz. Hakaret etmeden konuşamayan birisiniz. 



"6 ayda çözeriz"

Gençler, ‘Bu ülke artık düzelmez, yurt dışına gideyim.’ diyor. Endişelenmeyin gençler, bu krizi çözmemiz en fazla 6 ay sürer. Bunu sizlere, Türkiye'nin iyi günlerinde imzası olan bir kişi olarak söylüyorum. Daha evvel yaptık, yine yaparız."

Yorumlar (0)