Ay'daki en büyük heykeli CHP açacak!

"Milli Uzay Programı" ile ilgili TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma sırasında CHP ve HDP'nin sataşmalarına sinirlenen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'ye söz verdi: İlk sizi Ay'a götürelim, siz de orada en büyük heykelin açılışını yapın!

SİYASET 10.02.2021, 17:11 11.02.2021, 11:23
Ay'daki en büyük heykeli CHP açacak!

MHP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Millî Uzay Programı ile ilgili konuşan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Türkiye'nin küresel güç olma hedeflerine işaret ederek, uzay programlarının, itibar bakımından önemli olduğunun altını çizdi.

Dünyada büyük yankı uyandıran programın Türkiye içindeki bazı çevreler tarafından alay konusu yapılmaya ve karalanmaya çalışıldığını ifade eden Muhammed Levent Bülbül, dünyanın ve Türkiye'nin içinde olduğu pandemi sürecinin yol açtığı sıkıntıları gerekçe gösteren bu çevrelerin tarihî programı hükümsüz kılmaya çalışılmasının ibretlik bir durum olduğunu, dünyada hiçbir şahsiyetli devletin, pandemi sebebiyle gelecek vizyonlarından ve milli menfaatlerinden vazgeçmediğini hatırlattı.

HDP

TÜİK'in istihdam verilerinin "hormonlu rakamlar" olduğunu ileri süren ve Türkiye'deki işsizlik oranının gerçekte %36 olduğunu iddia eden HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, 28 Şubatçıların "Sonsuz enerjiyi bulduk" diyerek "Erke Dönergeci" diye bir şey ortaya attıklarını şimdi de halka yeni bir masal anlatıldığını savundu.

Hakkı Saruhan Oluç, iktidarın belediyelere atanan kayyumları koruduğunu ve haklarında ortaya konulan iddialara ilişkin yargılama yapılmadığını iddia etti.

CHP

CHP Grubu adına kürsüye gelen Bursa Milletvekili Erkan Aydın, memlekette her işin bittiğini, yerli uçağın ve yerli arabanın yapıldığını, şimdi de Uzay Programı ile devam edildiğini söyledi.

Salgın sebebiyle milyonlarca öğrencinin eğitim fırsatından mahrum olduğunu, birçok çocuğun eğitimi bırakıp çalışmaya başlayacağını belirten Erkan Aydın, eğitim alma şansı olanların %78'inin Türkiye'yi terk etmek istediğini ama iktidarın Milli Uzay Programı'nı konuştuğunu, çocukların geleceğini konuşmadıklarını kaydetti.

İktidarın yardım programları kapsamında esnafa ödemelerin yapılmadığını savunan Erkan Aydın, uzay işlerinin bırakılıp halkın gündemine dönülmesini istedi.

AK Parti

Millî Uzay Programı'nın ülkeyi hem uzay alanında hem de diğer alanlarda çok güçlü konuma getireceğini söyleyen ve programın hedeflerini anlatan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuşması sırasında sataşan CHP'li milletvekillerine şu cevabı verdi:

"Muhalefet ile ihanet arasında çok ince çizgi vardır. Çin'e ihracat treni yola çıktı, tüm millet sevindi, siz dalga geçtiniz, mutsuz oldunuz. Milli İHA ve SİHA'mızı yaptık, milletimiz heyecanlandı, mutlu oldu, siz üzüldünüz. Doğal gaz bulduk, millet sevindi ama siz üzüldünüz. Siz dalganızı geçin, tiye alın ama içten içe de üzülün. Millî Uzay Programı'nı hayata geçirelim söz veriyorum, sizi Ay'a götüreceğiz, siz de orada en büyük heykelin açılışını yapın."

Sultan 2. Abdülhamit Han'ı 3 parti andı

Öte yandan TBMM Genel Kurulunda, AK Partili Turan, MHP'li Bülbül ve İYİ Partili Türkkan, vefatının seneyi devriyesi sebebiyle Sultan 2. Abdülhamit Han'ı rahmet ve minnetle andı. CHP ve HDP grubu adına konuşmacılar Sultan 2. Abdülhamit Han'dan söz etmedi.

Yorumlar (0)