Kars’ta tek nefes: "Kış-2021 Tatbikatı" nefes kesen görüntüler

TSK Kars'ta düzenlediği son dönemin en kapsamlı kış tatbikatına, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri personeli de katıldı. Türkiye-Azerbaycan ‘Kış-2021 Tatbikatı’ nda nefes kesen kareler…

GÜNDEM 10.02.2021, 17:36 11.02.2021, 14:54 Hanife
Kars’ta tek nefes: "Kış-2021 Tatbikatı" nefes kesen görüntüler

9. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Kars'taki Şehit İstikam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda "Kış-2021 Tatbikatı"  düzenlendi. 



Düzenlenen basın toplantısında, gazetecilere tatbikattan kısa kesitler izletildikten sonra 9. Kolordu Komutanlığında görevli Topçu Albay Şafak Oğuz, tatbikatla ilgili bilgi verdi.



Tatbikat senaryosu gereği İHA'ların tespit ettiği düşman karargahlarına, Azerbaycan ve Türk Özel Kuvvet Komutanlığı personelinden oluşan karma tim, direkt görev harekatı icra etti.



Temsili düşman karargahına helikopterler ile indirilen bordo bereliler, burada düşman unsurlarını etkisiz hale getirdi. Daha sonra ise ATAK helikopterlerle havadan yapılan atışlarla, düşman bölgesi ve köprüsü imha edildi. Gerçek mühimmatların kullanıldığı nefes kesen tatbikatta son olarak bordo bereliler helikopterin bulundukları bölgeyi görebilmesi için yaktıkları kırmızı sis ile bulundukları alandan helikopterle güvenli bir şekilde alındı.



Tatbikatın amaç ve hedefleri

Tatbikatta hedef;  envanterde bulunan, envantere yeni giren veya savunma sanayi firmalarınca geliştirilmekte olan harp silah ile araçlarının performanslarının denenmesi, iş birliği ve koordinasyonun sağlanması.



Buna ek olarak birliklerin şiddetli soğuklarda ve derin karda atış dahil muharebe imkan ile  kabiliyetlerinin denenmesi, ikmal ile  bakım, kış şartlarında arazide yerleşme ve barınma faaliyetlerinde eğitim seviyesinin geliştirilmesi ile komuta kontrol sistemlerinin işletilmesinin sağlanması  yer alıyor.



Hava ulaştırma, lojistik destek, taarruz ve hava hücum harekatı faaliyetlerinin yerine getirileceği tatbikatta; topçu bataryalar,  tank bölükleri, havan takımları, keskin nişancı timleri, komandolar, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli ve helikopterler görev alıyor.

190 farklı cinste aracın yanı sıra 218 değişik cins ile çapta silah kullanılan tatbikatta toplam da 1268 personel katıldı.


 

Yorumlar (0)