Altılı masada ikinci tur görüşmeleri başlıyor

Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarının devam ettiği 6’lı masa ikinci tur görüşmelerine başlıyor. Altı partinin başkanı bugün saat 14.00’da CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek.

SİYASET 02.10.2022, 09:16 02.10.2022, 19:57
Altılı masada ikinci tur görüşmeleri başlıyor

Altılı masa toplantılarının ikinci tur görüşmeleri bugün CHP Genel Merkezi’nde başlayacak. İlk görüşme içerisinde masaya yatırılacak konu "geçiş sürecinin yol haritası" olacak. Görüşmede ise birçok kişinin beklediği cumhurbaşkanı adaylığı açıklanmayacak.

Meral Akşener’in açıklaması akıllara sorular getirmişti

Toplantı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in daha öncesinde söylediği sözler gölgesinde gerçekleşecek. Akşener'in "Noter değiliz" ifadesi "Masada kriz mi var?" düşüncesini akıllara yerleştirdi.

Altı lider taleplerini iletecek

İkinci görüşmeler çerçevesinde istekler de masada yerini alacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, "Cumhurbaşkanı adaylığına çıkacak kişinin seçimin öncesinde bir taahhütte bulunması ve bakanları ne şekilde belirleyeceğini duyurması gerekiyor." demişti.

Saadet Partisi görüşmede bu isteğini de dile getirecek.

Formüller incelenecek, kararlar alınacak

Altılı masanın gerçekleştireceği ikinci tur görüşmeleri sırasında da adaylık hususunun konuşulması planlanmıyor. Liderler, seçimin kazanılması halinde cumhurbaşkanının geçiş işlemlerinde yetkilerini ne şekilde devredip paylaşacağı masaya yatırılacak, formüller incelenecek.

Liderlerin aday çıkarma takviminde farklılık yapılmayacağı belirlendi. Buna göre, koalisyon protokolü, geçiş süreci ve Cumhurbaşkanı adayı gibi hususlar tamamlandıktan sonra konuşulmaya başlanacak.

Yorumlar (0)