Akşener: Tek çözüm var...

Meral Akşener, ülkemizin çözülemeyecek problemi bulunmadığını fakat iktidarın ve sistemin değişmesi gerektiğini dile getirdi.

SİYASET 20.11.2021, 22:37
Akşener: Tek çözüm var...

İYİ Parti lideri Akşener, Denizli'deki 29 Ekim Bulvarı'nda gerçekleştirdiği konuşmada, insanların geçinemediğini söyleyerek gençlerin yurt dışına gitmek için ülke aradığını belirtti.

"Çözülemeyecek hiçbir problem yok"

Halkın varlık içerisinde yokluk yaşadığını kaydeden Akşener, Denizlili halk ozanı Özay Gönlüm'ün söylediği türkünün "Desti içerisinde bekmez, bu bekmez bizlere yetmez." şeklindeki sözlerini anımsatarak, "Peki bu pekmez, neden bize yetmez? Çünkü testiye dadanan birileri var. Çünkü halkın hukukuna, alın terine, hakkına musallat olanlar var." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların problemlerini anlatmak ve tüm bunlara dikkat çekmek için halkla bir araya geldiğini söyleyen Akşener, "Ülkemiz zengin bir ülke. Potansiyelli bir ülke. Zenginliği sonuna kadar hak eden bir ülke. Bu ülkenin çözülemeyecek hiçbir problemi yok. Mutlu, huzurlu ve zengin bir Türkiye'yi inşa etmek adına ihtiyacımız olan her şey var. Tek bir problemimiz söz konusu. O da beceriksizliğin kitabını yazan AK Parti ve bu ucube sistemdir." sözlerini sarf etti. 

"Tek çözüm seçim"

İktidarın ülke gerçekleriyle yüzleşmesi gerektiğini belirten Akşener, şöyle konuştu:

"Demokrasi güzeldir. Halkın başa getirdikleri işini düzgün yapamıyorsa, ülkeyi zora sokuyorsa, halkı açıkta bırakıyorsa, halkın şaşmaz iradesi son sözü söyler. Ülkemiz çok derin bir krizle burun buruna. İktidar seçime gidebiliyor mu? Esnafın arasına çıkabiliyor mu? Gençlerin karşısına çıkabiliyor mu? Sayın Erdoğan 20 yıl evvel 'Tek çözüm seçim.' diyordu. Aynen öyle."

Esnafın ve sanayicinin problemlerine çözüm üreteceklerini söyleyen Akşener, ihracat miktarını artırmak için ithal girdi bağımlığını düşürüp, kaliteyi yükselteceklerini dile getirdi.

Akşener, kalitedeki artışı teşvik ederek üretim ve lojistik giderlerini azaltarak bu işin üstesinden geleceklerini aktardı.

"Burası bir sanayi şehriydi"

Denizli'nin bir sanayi şehri olduğunu ifade eden Akşener, "Bu kentte 60 senelik fabrikaların kapısına kilit vuruluyor. 2020'de 10 fabrika kapatıldı. Kent geçtiğimiz her gün değer yitiriyor. Bu da işsizliği artırıyor. Geçtiğimiz her gün kötüleşen ekonomi yaşamları derinden etkiliyor. Bu sebeple iktidara geldiğimizde ilk görevimiz yüksek faizli kredileri, teşvik mekanizmalarını, sigorta ve vergi primlerini gözden geçirmek olacak." şeklinde konuştu.











Yorumlar (0)