Akşener net konuştu: 'Hayır' demeyiz

Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'tan birinin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi halinde bu isimlerin aday olmalarına karşı olmayacaklarını bildirdi.

SİYASET 26.10.2021, 01:36
Akşener net konuştu: 'Hayır' demeyiz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı bir televizyon programında, cumhurbaşkanı adaylarının ülkemizin 13'üncü cumhurbaşkanı olacağını ifade ederek, şu sözleri sarf etti:

"Güçlendirilmiş parlamenter sisteme hızlı bir geçiş yapılacak. Sistemdeki cumhurbaşkanının bir yardımcısı olabilir. O da tıpkı başbakan gibi çalışmalarını sürdürebilir. Bir cumhurbaşkanın da yeniden seçilmesine lüzum yok."

"'Hayır' demeyiz"

Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a ilişkin olarak, şu ifadeleri kullandı:

"Her iki isim de Millet İttifakı'nın başarılı belediye başkanları. İkisinin de seçilmesi için büyük çaba sarf ettim. Sayın CHP lideri iki arkadaştan herhangi birini aday gösterdiği takdirde biz karşı çıkmayız. 63 kentin ilçelerinde insanlarla bir araya geliyorum. Muhalif seçmeni bu iki arkadaşımız üzerinden taraf tutturmaya döndü bu iş. Ben bu işi yanlış buluyorum. Taraf tutan insanlar 'O insanların peşinden yürüyecek mi yürümeyecek mi?' şeklinde bir endişem var. Ortak ve tek adayla seçime gidilmesini de tavsiye ediyorum."

Yorumlar (0)