Akşener: “Kapitülasyonlar vererek kendi ömürlerini uzatıyorlar” 

İYİ Parti Lideri Akşener, partisinin haftalık olağan toplantısında gündemi değerlendiren açıklamalarda bulundu. Gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini dile getiren Akşener, “İktidarın öfke nöbetleri ve boş konuşmalarıyla geçen bir haftayı daha geride bıraktık.” ifadelerini kullandı. Akşener’in bu hafta düzenlediği toplantının hedefinde AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. 

SİYASET 19.01.2022, 11:44 19.01.2022, 16:40
Akşener: “Kapitülasyonlar vererek kendi ömürlerini uzatıyorlar” 

İYİ Parti’nin haftalık olağan toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendiği bir konuşmaya imza attı. 

“Borç batağındakiler görmezden geliniyor” 

Akşener: “İktidarın öfke nöbetleri ve boş konuşmalarıyla geçirdiğimiz bir haftayı daha geride bıraktık. Sayın Erdoğan ve yandaşları, siftahsız esnaflarımızı, çiftçilerimizi, borç batağındaki emeklilerimizi görmezden geliyor. Bunu artık yadırgamıyoruz. Ancak kendilerinin tutmadıkları vaatlerine derman olacak çözümleri de artık kalmadı. Sayın Erdoğan ve partisinin de artık vatandaşlarımıza ve devletimize verecek bir şeyi yok. Öyle ki kendisinin çaresizliği artık gülünç bir hale geldi. Fahiş fiyat sorununu çözeceklerini belirtiyorlar. Sabah şerifleriniz hayrolsun Sayın Erdoğan! 20 senedir neredeydiniz? Şimdiye kadar bir sorun çözdünüz de elinizi tutan mı oldu? 999 haftadır çözemediğin sorunu milletin üstüne yığmışsın şimdi de konuşuyorsun. Ağzını her açtığında döviz şaha kalkıyor. Enflasyon saçmalığını konuşmaya devam ediyorsun. Olağanüstü empati yeteneklerinle neyi çözeceksin? Bol maaşlı beceriksizlerinle neyi çözebilirsin?” 



“Bu cahillikle hiçbir şeyi çözemezsiniz” 

Akşener: “Bu cahillikle hiçbir şeyi çözemezsin. AB ve ABD’nin enflasyondan kırıldığını söylüyorsun da ‘Bizim öyle bir derdimiz yok.’ diyorsun. Türkiye, dünyanın 6’ncı büyük enflasyonuna sahipken bunu söylüyorsun. Şu aymazlığa bakar mısınız? Ama özellikle Japonya’daki ekonomik durum hakkında derin hassasiyete sahipler. O halde oradan bir örnek verelim. Japonya'da senelik enflasyon yüzde 0,1’den 0,6’ya çıkmış. Sayın Erdoğan’ın söylediği 6 katlık enflasyon artışı bu. Vahim olarak bahsettikleri diğer ülkelerin enflasyonları da şu şekilde: Rusya’da yüzde 8,4; Meksika’da yüzde 7,4; ABD’de yüzde 7; Güney Afrika’da yüzde 5,5; Euro bölgesinde yüzde 5; Fransa’da yüzde 2,8; Endonezya’da yüzde 1,9; Suudi Arabistan’da yüzde 1,2 enflasyon mevcut. Bizde de enflasyon yüzde 36. Dünyada yüksek enflasyon artışları olduğu doğrudur ancak bu, Türkiye’deki enflasyonu meşrulaştırmaz. Kendisini, abuk subuk açıklamaları bırakmaya ve ciddiyete davet ediyorum.” 

“Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz” 

Akşener: “Bu iş bilmezliğini faizle mücadelede de sık sık görüyoruz. Sayın Erdoğan aklını politika faiziyle bozdu. Hazine’nin borçlanma faizi mart ayına nazaran 10 puan arttı. Dosya masraflarıyla birlikte ihtiyaç kredilerindeki faiz oranları da yüzde 50 oranına ulaştı. Hiç kimse de Sayın Erdoğan’ın sözüne güvenip yüksek enflasyonun ineceğine inanmıyor. Devlet artık 70 cente dahi muhtaç. Kapitülasyonlara benzer tavizler veriyoruz. Bu şekilde AK Parti, kendi ömrünü uzatmaya çalışıyor. Gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz.” 

“Selahattin Demirtaş’ı Öcalan’a şikayet ettin” 

Akşener: “Sen, yargılaması devam eden Selahattin Demirtaş’ı terörist başı olan Abdullah Öcalan’a şikayet ettin. Şu rezalete bakın! Neymiş? Büyük hesabı İmralı’da kesecekmiş. Bu ülkede hesabı yalnızca Türk yargısı keser. Makamının ciddiyetinin farkına var artık. AK Parti’nin genel başkanlığı fikrinden kurtulamadın gitti. Ülkenin cumhurbaşkanı böyle saçma sapan konuşamaz. Artık kendine gel! Geçen sefer bu işten mektupla sıyrılmaya çalışmıştın şimdi de farklı oyunlar oynuyorsun. İmralı’dakini çıkarmak istiyorsan orada dur! Seçimi kazanmak için bu kötülüğü memlekete yapma. Küçük ortağını belki ikna edebilirsin ancak bu hainliği yaparsan karşında milyonları bulursun. Senin seçim kazanma hırsına bu devleti yedirmeyiz. Senin seçim kazanmak için giriştiğin yanlış politikalardan herkes nasibini alıyor. İhracatçılar da nasibini aldı. Dövizi devrettikten sonra piyasadan döviz almak zorunda kalacaklar. Ya ihracatçı parayı getirmezse ne olacak? Bunu kimse düşünmüyor. İhracatı kısıtlayarak sebze meyve fiyatlarını düşüremezsiniz. Yurt dışında pazar kaybedersiniz. Bizi dinlemiyorsunuz tamam da çiftçiyi, ihracatçıyı dinleyin. Önce Rusya meselesini çözün sonra bürokratları değiştirin. Sayın Erdoğan, Putin’i arasın, söyleyin.” 

“Gençler, eşit olmayan şartlarda eğitim görüyor” 

Akşener: “Bugün hayatımızın her alanında mücadele halindeyiz. En hayati en gerekli ihtiyaçlarımızı karşılamak için dahi mücadele etmek zorundayız. Hayatta kalmak için çabalıyoruz. Gençlerimiz daha çok çabalıyor. Eşit olmayan şartlarda eğitim görüyorlar. Gençlerimiz hayata farklı çizgilerden başlayıp mezun olduktan sonra da bir garip sınavlara giriyorlar. Üniversiteye başladıklarında her şeyin düzeleceğini düşünüyorlar ancak sonra acı gerçeklerle yüzleşiyorlar.” 

Yorumlar (0)