Ukrayna'da ipler geriliyor: İngiltere'den Putin'i kızdıracak hamle

Uluslararası teknik yardım çerçevesinde İngiltere’den gönderilen hafif antitank savunma sistemleri Ukrayna'ya vardı.

DÜNYA 19.01.2022, 11:47
Ukrayna'da ipler geriliyor: İngiltere'den Putin'i kızdıracak hamle

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbass krizi, Avrupa'nın şu an önemli siyasi gündemi olarak öne çıkıyor. 

Ukrayna’nın NATO üyesi olma ihtimali var

Başta ABD olmak üzere NATO üyesi ülkeler, Rusya'nın tatbikat ve askeri yığınakları karşısında Ukrayna'nın NATO üyesi yapılması olasılığını artırıyor.

Buna karşı Rusya cephesinden da daha sert açıklamalar geliyor.

Son dönemdeki diplomasi trafiği ve liderlerin görüşmeleri de şu ana kadar neticesiz kaldı ve sınırdaki gerilimde artış yaşandı. Ukrayna'nın NATO'ya üyel olma ihtimalinin gündemde olması bölgedeki tansiyonu artırıyor.

Karşılıklı asker sevkiyatlarının haricinde Ukrayna’ya, AB ülkelerinin silah destekler başladı.

Antitanklar Ukrayna’da

Uluslararası teknik yardım kapsamında İngiltere’den gönderilen hafif antitank savunma sistemleri Ukrayna'ya vardı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamada konuya ilişkin konuşan Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Petrenko, silahların sadece savunma için kullanılacağını ve İngiltere'den gönderilen antitank savunma sistemlerinin yer aldığı uluslararası teknik desteğin Ukrayna'ya ulaştığı bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, “Ukrayna ordusuna İngiltere tarafından yollanan uluslararası teknik desteğin yeni partisi Ukrayna’ya geldi. Bu defa yeni hafif tanksavar araçlar olarak sunuldu.” sözleri kullanıldı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın Avrupa entegrasyonunda yetkili olan Bakan Yardımcısı Petrenko, yeni araçların Ukrayna’nın savunma potansiyelini kuvvetlendireceğini aktararak, “Bu desteğin yalnızca savunma için, büyük öneme sahip sivilleri ve altyapıyı, gerilimi artırabilecek eylemler karşısında korumak için kullanılacağının belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

İngiliz bakan açıklamıştı

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya, Rus işgaline karşı daha çok asker eğitim ve savunma silahı vereceklerini bildirmişti. Wallace, "Hafif antitank savunma silahlarını Ukrayna’ya tedarik etme kararı verdik. İngiliz personeli, İngiltere'ye gelmeden evvel Orbital Operasyonu çerçevesinde erken aşama eğitimi verecek." açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)