Akşener, İYİ Parti'nin Eskişehir adayını açıkladı

İyi Parti'de belediye başkan adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının Melih Aydın olduğunu açıkladı.

SİYASET 05.10.2023, 18:01
Akşener, İYİ Parti'nin Eskişehir adayını açıkladı

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından Türkiye yerel seçim atmosferine girdi.

Genel seçimlere Cumhur İttifakı grubunda katılan AK Parti ve MHP yerel seçimlerde de birlikte yol alacaklarını açıklarken muhalefet cephesinde yaşanan kriz ise hala devam ediyor.

Seçim sonrası birbirlerine yönelik söylemedikleri söz kalmayan Meral Akşener ise 6’lı masaya rest üstüne rest çekti.

İYİ Parti ittifaka kapılarını kapattı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu parti kurultayı öncesinde koltuğunu korumaya çalışırken İYİ Parti, ittifak grubuna kapılarını kapattı ve yerel seçimlere kendi belediye başkan adayları ile katılmak üzere hazırlıklarını yapmaya başladı.

Öyle ki Akşener, ziyaret için gittiği şehirlerde adaylarını şimdiden bir bir açıklıyor.

Akşener, bugün Eskişehir'deydi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Eskişehir adayını açıklamak için yüksek hızlı tren ile bugün saat 12.30'da Eskişehir’e gitti.

Eskişehir’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Akşener, Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı ile Odunpazarı Belediye Başkanı adayını duyurdu.

İYİ Parti’nin Eskişehir adayı Melih Aydın

Akşener, İYİ Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayının Melih Aydın, Odunpazarı Belediye Başkanı adayının ise Emine Edizgil olduğunu duyurdu.

Meral Akşener'in başkan adayları açıklamasının ardından 2019 yerel seçimlerinde partilerin oy dağılımı merak konusu oldu.

2019’da CHP-İYİ Parti ortaklığı seçimi kazandırmıştı

2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak adayı Yılmaz Büyükerşen yüzde 52,30 oy alırken AK Parti ile MHP'nin aralarında olduğu Cumhur İttifakı adayı Burhan Sakallı yüzde 45,14 oranında oy almıştı.

2023 milletvekili seçim sonuçları

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan genel seçimlerde ise sonuç CHP açısından tam tersi şekilde oldu.

CHP'nin Eskişehir’de oyları düşerken AK Parti ile İyi Parti'nin oyları artmıştı.

Genel seçimlerde CHP yüzde 34,41 oranında oy alırken, AK Parti 32,76 oranında, İyi Parti 14,16 oranında, MHP ise 7,18 oranında oy almıştı.

İttifak yapılmazsa Cumhur İttifakı avantajlı olacak

2019 ile 2023 yılında yapılan seçimlerdeki oy oranları göz önüne alındığında CHP ve İYİ Parti’nin adaylarını ayrı ayrı aday çıkartmaları durumunda AK Parti ile MHP'nin ortak adayına karşı seçimi kaybetmesi muhtemel gözüküyor.

Yorumlar (0)