"Akılcı politikalarla Ortadoğu'ya barış getireceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin iktidar olması durumunda Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı'nı kuracaklarını belirterek, "Türkiye, Irak, Suriye ve İran dâhil olacak. Akılcı politikalarla Ortadoğu'ya yeniden barış getireceğiz." açıklamasını yaptı.

SİYASET 16.02.2020, 14:26 16.02.2020, 14:43
"Akılcı politikalarla Ortadoğu'ya barış getireceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 5 temel problemi olduğunu belirterek, bunları demokrasi, eğitim, dış politika, kutuplaşma ve ekonomi olarak sıraladı. 

"Ne işimiz var Ortadoğu bataklığında?"

Hükümetin dış politikasına tepki gösteren CHP lideri, "Defalarca söyledim. Ne işimiz var Ortadoğu bataklığında? Şimdi Hindistan’ı karşısına alıyor. Bir dilini tut kardeşim." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olması durumunda Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kuracaklarını ifade ederek, "Türkiye, Irak, Suriye ve İran dahil olacak. Akılcı politikalarla Ortadoğu’ya yeniden barış getireceğiz." şeklinde konuştu.

"Yaşı da doldursa daha fazla prim ödeyecek"

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) durumuna ilişkin değerlendirme yaptı. 

Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birinin yaşandığını aktaran Kılıçdaroğlu, "7 milyonu aşkın işsizimiz var. Üniversite bitiren on binlerce çocuğumuz işsiz. Ne diyorlar, 'Her işveren bir işsizi işe alırsa işsizliği çözermişiz.' Bir akıl tutulması yaşanıyor. Yok böyle bir şey. İşsizliğin önlenmesinin yolu üretmekten geçiyor. Bugün EYT’liler var. Prim ödeme gün sayısı dolunca işi olsa dahi işinden ayrılmak zorunda. Çünkü emekliliği doluncaya kadar çalışsa yani yaşı da doldursa daha fazla prim ödeyecek, daha uzun süre çalışacak. Kadere bakın daha az emekli maaşı alacak. Aile sigortasını uzun zamandır söylüyorum. Sosyal devlet en önemli şey. CHP’li kardeşlerime de sitem ediyorum. Yeteri kadar anlatmadılar." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)