AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a tepki: Bu bir skandaldır

MKYK toplantısı sonrası canlı yayında açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi yönündeki çağrısı skandaldır" sözleriyle bu çağrıya sert tepki gösterdi. 

SİYASET 15.11.2021, 17:56
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Macron'a tepki: Bu bir skandaldır

AK Parti MKYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

“Macron’un çağrısı skandaldır”

Libya gündemini yakın bir şekilde takip ettiklerini ifade eden Ömer Çelik, Macron’un Türkiye’ye yönelik çağrısına sert bir tepki gösterdi ve bunları söyledi: 

“Son olarak biliyorsunuz Paris'te bir Libya toplantısı gerçekleştirildi. Burada daima altını çizdiğimiz değerlendirmelerimiz olacak. Libya'da barışın sağlanması kuşkusuz Libya halkının iradesiyle olması gerekir. Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın çağrılması da yanlıştır. Bu zirvelerin kalitesinin gittikçe düştüğünü söyleyebiliriz. Zirvelerin temaları böyle zehirleniyor. Macron’un Türkiye’nin askerlerini çekmesi yönündeki çağrısı skandaldır. Türkiye eğitim hedefiyle oradadır. Türkiye'nin yabancı asker statüsünde değerlendirilmesi yanlıştır.”

Kılıçdaroğlu’na ‘Helalleşme’ tepkisi

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme ile ilgili açıklamalarına da tepki gösteren Ömer Çelik, şunları aktardı:

“Helalleşme denildiğinde saygı duymak lazım. Ancak asıl problem, nasıl bunun altını dolduracaksınız? Bir milletvekilinin son olarak şehit ailesine küfür etmesi olayı karşısında suskun kaldılar. Şehit ailesini suçladılar neredeyse. Yassıada'da şehit edilen vatandaşların aileleriyle nasıl helalleşilecek? Geçmiş dönemde Türkiye'ye yaşatılmış acılarla, problemlerle, 28 Şubat sürecinde ve farklı dönemde, birçok genç kızın yaşamını karartmalarıyla nasıl helalleşilecek? Suriye'deki PYD-YPG saldırmaz bize dediklerinde sınırda görev alan askerlerle, darbelere destek verip Türkiye’ye yaşatılan sıkıntılarla, Rahmetli Menderes'in hatırasını yüreğinde yaşatmaya devam eden vatandaşlarımızla nasıl helalleşecekler? Şu an Suriye'deki mevcut rejimi nasıl tuttuklarını biliyorsunuz, bu rejimin katlettiği binlerce insanla nasıl helalleşecekler. Helalleşme, bizim kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir. Keşke hakiki bir biçimde bunu yapsa ve bazı acıları, sıkıntıları unutturmak adına yeni bir imkan çıksa diye bekleriz. Fakat bu dönemlerde anlatılsa da gerçekleşmiyor. Altının doldurulması oldukça önemlidir."

Yorumlar (0)