AK Parti'den "ittifaka katılım" açıklaması: "Kendi kimlikleriyle gelecekler"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'na katılım süreci devam eden Yeniden Refah Partisi hakkında konuştu. İttifaka katılacak bütün partilerin kendi kimlikleriyle geleceklerini ve herhangi bir koalisyon pazarlığı yapmadıklarını kaydeden Kurtulmuş, Yeniden Refah Partisi'nin durumunu değerlendirdi.

SİYASET 16.03.2023, 11:48 Hakan Öksüz
AK Parti'den "ittifaka katılım" açıklaması: "Kendi kimlikleriyle gelecekler"

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Kurtuluş'un gündemindeki konulardan biri de Yeniden Refah Partisi ile birlikte bazı partilerin (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'na katılım süreciydi.

Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılım süreci

Şimdiye kadar bir koalisyon pazarlığı yapmadıklarını kaydeden Numan Kurtulmuş, "Yeniden Refah Partisi dahil ittifaka katılmak isteyen partiler var. Hepsi kendi kimliğiyle ittifaka dahil olacak. Ortak bir hedefimiz var ve bu paydada bir araya geleceğiz. Yeniden Refah Partisi'nin ittifaka katılımıyla ilgili sürecin en yakın zamanda tamamlanacağını umuyoruz." ifadelerini kullandı. 

Şanlıurfa ile Adıyaman'da yaşanan sel felaketine değinen Kurtulmuş, "6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadık. Yaklaşık 50 bin vatandaşımız canından oldu. Depremin yaralarını sararken aynı bölgede sel felaketi yaşandı. Şanlıurfa ve Adıyaman'da 15 can kaybımız var. Son derece acı bir tablo." dedi.

"Eleştirilere açığız ama afetler siyasi malzeme yapılmamalı"

Afetlerin siyasi malzeme haline getirilmesinin son derece yanlış olduğuna vurgu yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Eleştirilere açığız ancak bunların siyasi üstünlük kurma aracı olarak kullanılmaması gerekir. Eksiklikleri gidermek için uğraşıyoruz. Burada milli bir mesele söz konusu." değerlendirmesinde bulundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın milletvekili aday adaylığı

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Kurtulmuş, "Şarkılı türkülü bir kampanya dönemi yaşanmayacak. Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesi tartışılıyor. Depremin ardından yaşanan felaket tablosunu ortadan kaldırmak için mücadele etti. Aday olmaya hakkı var." dedi.

Yorumlar (0)