Cumhur İttifakı'nda "HÜDA PAR huzursuzluğu" iddiası

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na seçimlerde destek vereceğini açıklamasının ardından partinin programında yer alan bazı maddeler tartışmaya neden oldu. Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP ile BBP'nin durumdan rahatsız olduğu öne sürüldü.

SİYASET 15.03.2023, 10:15 Hakan Öksüz
Cumhur İttifakı'nda "HÜDA PAR huzursuzluğu" iddiası

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi yaklaşırken siyasi partilerde ittifak arayışları hızlandı. Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı'nın adayı ise Sinan Oğan oldu. AK Parti, MHP ve BBP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı'na HÜDA PAR katıldı. Yeniden Refah Partisi'nden ise yanıt bekleniyor.

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli mesajlar verecek. Konuşmada seçim ve Cumhur İttifakı'nın durumuna değinilmesi bekleniyor. Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır'ın kulislerden edindiği bilgilere göre HÜDA PAR'ın ittifaka katılması, Cumhur İttifakı içinde huzursuzluğa neden oldu. 

"HÜDA PAR'ın parti programı, BBP ve MHP'yi rahatsız etti"

HÜDA PAR'ın parti programında yer alan ifadelerin Cumhur İttifakı ortaklarından MHP ile BBP'de rahatsızlığa neden olduğu söyleniyor. Rahatsızlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileten ilk partinin, BBP olduğu söyleniyor. Kulis iddialarına göre HÜDA PAR hakkında MHP'de görüşmeler sürüyor. HÜDA PAR'ın parti programından MHP'li isimlerin de rahatsızlık duyduğu, bununla ilgili partiden bir açıklama gelebileceği söyleniyor.

BBP lideri Destici ne demişti?

Önceki günlerde HÜDA PAR'ın durumuna ilişkin yorumda bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Benim bildiğim kadarıyla tek taraflı desteklerini beyan ettiler, ittifak içinde değiller. Kırmızı çizgimiz terör. Terörle arasına mesafe koyan her parti ile el sıkışırız." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)