Ahmet Davutoğlu: Yarına aşınız var mı?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Sayın Koca, günde 1,5-2 milyon kişiyi aşılayacaksanız ve bugün aşılama programına başladıysanız, size basit bir sualimiz var: Yarın için aşınız var mı? Yanıt yok. Çünkü ortada aşı diye bir şey yok. Daha da vahimi, sağdan-soldan sürekli olarak iktidar yandaşlarının kendilerine aşı yaptırmaya başladıkları haberleri ulaşıyor. Bu tam da size yakışan bir hareket. Bu da adaletten, ahlaktan nasibini almamış olmayanlara yakışır." dedi.

SİYASET 14.01.2021, 21:46 15.01.2021, 15:05
Ahmet Davutoğlu: Yarına aşınız var mı?

Partisinin il kongresi için Mardin'de bulunan Ahmet Davutoğlu, aşı hususunda iktidara yüklendi. Davutoğlu, "Eğer aşı hususunda Erdoğan'ı ciddiye alırsanız, Bakan Koca’nın ne yaptığını bilmediği meydana çıkıyor. Yok eğer aşı hususunda Bakan Koca'yı ciddiye alırsanız, bu kez de Erdoğan'ın, Türkiye’nin aşısı olup olmadığını bilmediği meydana çıkıyor." şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları şu şekilde:

"İlk yalanı ortaya attınız"

"‘11 Aralık tarihinde aşılama başlayacak.’ diyerek ilk yalanı ortaya attınız. Bu yalana bugün itibarıyla, ‘Aşılama başladı.’ şeklinde devam ediyorsunuz. Sayın Koca, günde 1,5-2 milyon kişiyi aşılayacaksanız ve bugün aşılama programına başladıysanız, size basit bir sualimiz var: Yarın için aşınız var mı? Yanıt yok. Çünkü ortada aşı diye bir şey yok. Daha da vahimi, sağdan-soldan sürekli olarak iktidar yandaşlarının kendilerine aşı yaptırmaya başladıkları haberleri ulaşıyor. Bu tam da size yakışan bir hareket. Bu da adaletten, ahlaktan nasibini almamış olmayanlara yakışır. Sağlık personelinin aşısını yandaşlarınıza ayırdıysanız, hepinize yazıklar olsun."

"Cumhurbaşkanlığı kayyum hükümet sistemi"

"Bu koalisyon hükümetinin gündeminde demokrasinin 'D’si dahi yok. İşte gündemleri hepinizin malumu, 'Nasıl milyonlarca kişinin oy verdiği bir partiyi kapatırız? Tabipler Birliği’ni nasıl kapatırız?'. Kafayı adeta kapatmaya takmışlar fakat biz bu duruma hiç şaşırmıyoruz. Çünkü onlara yüzde 50 oy ile teslim ettiğimiz iktidarı götürürdüler, ülkenin yarısında olmayan bir kayyuma bıraktılar. Dünyada kendi kendisine kayyum atayan ilk iktidar partisi bunlar olmuştur. Kayyumun keyfi iyi, her gün sağa-sola talimatlar savuruyor. Türkiye'nin cumhurbaşkanı bu talimatların altında eziliyor. Arada bir hesap vermek için gidiyor, kayyum memnun olursa, hesabı sürdürüyorlar.  Erdoğan, Allah’ın her günü, 'Kayyum ne problem çıkaracak?' diye titriyor. Kayyum ortaya çıkıyor, AK Parti’nin iki numaralı ismini teröre destek vermek ile suçlayıp, tehditte bulunuyor.  İktidardan ses yok. Bir yanıt dahi veremiyorlar. İşte tüm bunların adı, 'cumhurbaşkanlığı kayyum hükümet sistemi'dir.



Yorumlar (0)