AFAD Başkanı Yunus Sezer, vali olarak atandı: İşte Sezer’in görev yeri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 57 kente yeni vali ataması yapalı. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise Edirne Valisi olarak atandı.

SİYASET 10.08.2023, 10:09 10.08.2023, 17:39
AFAD Başkanı Yunus Sezer, vali olarak atandı: İşte Sezer’in görev yeri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 57 şehrin valisi değiştirilirken, 16 ilin valisi ise "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine atandı.

AFAD Başkanı Sezer, Edirne Valisi oldu

Yayımlanan kararname ile birlikte Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer de Edirne Valisi olarak atandı.

Yunus Sezer kimdir?

Yunus Sezer, 10 Nisan 1978’de Erzurum’un İspir ilçesinde hayata geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamlayan Sezer, 2000 yılında ise Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Sezer 2001 yılında Kaymakam adayı olarak mesleğe ilk adımını attı.

2021’de AFAD'ın başına geçti

Sezer daha sonra sırasıyla; Lalapaşa Kaymakam Vekili (Edirne), Beydağ Kaymakam Vekili (İzmir), İngiltere'de yurtdışı stajı, Alucra Kaymakamı (Giresun), Altınyayla Kaymakamı (Sivas), Siirt Vali Yardımcısı, Silvan Kaymakamı (Diyarbakır), Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Bakan Danışmanı, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı, Kırıkkale Valisi, görevlerinde bulundu. Sezer, 11 Eylül 2021 tarihinde ise 2021/454 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı olarak atandı. Edirne Valisi Yunus Sezer, evli ve 3 çocuk babasıdır. Sezer iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorumlar (0)