Abdullah Gül'den HDP'ye destek 

Siyasal gündemin merkezinde bulunan Halkların Demokrasi Partisi (HDP)'nin kapatılması davası hakkında  açıklamalarda bulundu.

SİYASET 18.03.2021, 17:56 19.03.2021, 11:35
Abdullah Gül'den HDP'ye destek 

Siyasal gündemin merkezinde bulunan Halkların Demokrasi Partisi (HDP)'nin kapatılması davası hakkında açıklama da bulunan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bunun büyük bir hata olduğunu ve bu hatanın bedelini Türkiye'nin ödeyeceğini belirtti.

Gül, kararın ülkeye toplum nezdinde zararlar oluşturacağını düşündüğünü açıkladı.

Yapılanların Türkiye'ye zarar getireceğini savundu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasının, Türkiye’ye yarardan çok zarar getireceğini savundu.

Gül, hükümetin reform eylem planlarını hayata geçirmeyi planladığı şu dönemde, geçmişi bilinen ve şiddetle ilgisi olmayan bir insan hakları savunucu olan Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin Türkiye’ye büyük bir yük getireceğini vurguladı.

Demokrasi ve insan haklarına ihtiyaç duyuyoruz

Abdullah Gül, Parti kapatma ve dokunulmazlıkların kaldırılmasının terör örgütlerinin işine geldiğini vurgulayarak, geçmiş siyasi tecrübelerden örnekler verdi.

Gül, Türkiye’nin yakın siyasi tarihinde milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ülkeye büyük zararlar verdiğini belirtti. 

Gül, Reform paketleri ve insan haklarının iyileştirilmesine yönelik atılan adımların ayıldığı bu dönemde demokrasi ve insan haklarına daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)