Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan HDP ve Gergerlioğlu açıklaması

TBMM Başkanı Şentop, HDP'nin kapatılmasına dair AYM'ye açılan dava ve HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 18.03.2021, 18:18 19.03.2021, 16:02
Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan HDP ve Gergerlioğlu açıklaması

8 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle Çanakkale'yi ziyarette bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Şentop, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP'ye açılan kapatma davası hususlarını değerlendirdi.

"Anayasamızda parti kapatma var"

TBMM Başkanı Şentop, HDP'ye dava açılması ile ilgili olarak, "Anayasamızda parti kapatma var, gerekçeleri de mevcut. İlk kez karşı karşıya gelinen bir durum değil. Başka devletlerde de parti kapatma var. Gönül ister ki olmasın. Ancak partilerin de hassas olması ve ihlallerde bulunmaması lazım." ifadelerini kullandı.

"Kesin hükmün okunması gerekir"

Şentop, Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin olarak ise, "Daha evvel benzer olaylar meydana geldi. Bunlardan biri de Enis Berberoğlu'ydu. Diğer iki vekil de HDP'liydi. Dolayısıyla, Ömer Faruk Gergerlioğlu ile karşımıza çıkan süreç, ilk kez karşımıza çıkan bir süreç değil. Anayasamızda çok açık bir biçimde, kesin hükmün Genel Kurul'a bildirilmesi ile milletvekilliğinin düşeceği yazıyor." şeklinde konuştu.













Yorumlar (0)