28 Şubat Postmodern darbenin 24'üncü yılı: Siyasilerden mesajlar

Tarihe postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat’ın 24. yılında siyasilerden mesajlar geldi. 28 Şubat bildirisini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "milli irade suikastı" olarak tanımlarken, İletişim Başkanı Altun, "28 Şubat bir darbedir. 28 Şubat yalnızca askeri değil siyasi, kültürel ve sosyal bir darbedir" dedi. TBMM Başkanı Şentop ise darbecilik geleneğinin karanlık örneklerinden biri olarak nitelendirdi. AK Parti Sözcüsü Çelik de 28 Şubat’ı Türk siyasi tarihinin en karanlık dönemin sembolü olduğunu söyledi.

SİYASET 28.02.2021, 14:30 28.02.2024, 09:18 Hanife
28 Şubat Postmodern darbenin 24'üncü yılı: Siyasilerden mesajlar

Postmodern darbe olarak tarihe geçen 28 Şubat'ın 24'üncü yıl dönümünde siyasilerden mesajlar geldi.

Şentop: Tarihe kara birer leke olarak geçecekler

28 Şubat'ın bildirişe yönelik atan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, darbecilik geleneğinin karanlık örneklerinden biri olduğunu belirterek,  milli iradeye ait gücü gasp etmeyi hedefleyenlerin, Türkiye'nin kalkınmasına, refahına ve milletin değerlerine karşı işledikleri suçlar dolayısıyla tarihe birer kara leke olarak geçeceklerini söyledi.

Oktay: Milli irade suikastı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Twitter'dan attığı tweette, 28 Şubat bildirisinin, Türkiye’nin yakın siyasi tarihine düşürülmüş kara bir leke olduğunu belirterek, temelinde yatan zihniyetle birlikte yok edilmesi gereken bir milli irade suikastı olduğunu kaydetti

Çelik: Siyasi tarihimizin en karanlık dönemlerinden birinin sembolü

28 Şubat bildirisine bir mesajda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, ''Siyasi tarihin en karanlık dönemlerden birinin sembolü" olarak nitelendirdi.

28 Şubat sürecinin haysiyetsiz bir milli irade düşmanlığı olduğunu belirten Çelik, bir daha o günlere dönmemek için millet olarak demokratik birikimimize büyük bir güçle sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

Altun: Yalnızca askeri değil siyasi, kültürel ve sosyal bir darbe

28 Şubat’ın yalnızca askeri değil siyasi, kültürel ve sosyal bir darbe olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, aziz milletin tarihinden aldığı güç ve ilhamla 28 Şubat’ı gerçekleştiren zihniyete, kendi evlatlarını yeniden iktidara taşıyarak cevap verdiğini söyledi.

Yorumlar (0)