Zigana Dağı’nda beyaz örtü, kızıl renkle buluştu!

Gümüşhane’ye 38 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Torul ilçesi sınırında bulunan Zigana Dağları, kar yağışı sonrası beyaz örtüye büründü. Zigana Dağları’nda gün batımı, kızıl renge bürünerek muhteşem bir görüntü oluşturdu.

SEYAHAT 15.03.2021, 12:20 15.03.2021, 17:32
Zigana Dağı’nda beyaz örtü, kızıl renkle buluştu!

Gümüşhane il merkezine yaklaşık 38 kilometrelik ve 52 dakikalık bir mesafede bulunan Zigana Dağı, yoğun kar yağışı altında. Torul ilçesinde bulunan dağ geçidinde, dört mevsimde de günbatımı manzaraları görülüyor. Günbatımının oluşturduğu kızıl renk ise, doyumsuz bir manzara seyri oluşturuyor. Bulutlu havanın renkli ve bambaşka görüntüye büründüğü dağda, beyaz ve kızıl doyumsuz bir an ortaya çıkarıyor.

Derin vadiler dağdan izlenebiliyor

Rum dilinde ‘geçit’ anlamına gelen ve tarihte Zigana adını alan dağ, antik çağlardan bu yana ticaret yolları üzerindeki önemiyle bilinmekte. Günümüzde karla kaplı beyaz örtüsü kızıl renkle bir araya gelen Zigana Dağı’nda, mest eden bir manzara zevki ortaya çıktı. Dağdan Sarıç Dağı, Artabel Gölleri ve Abdalmusa Zirvesi gibi bir çok yer izlenebiliyor. Dağ, denizden 2 bin 50 metre yükseklikte bulunurken batı tarafından ise derin vadilerin izlenebiliyor.

Sosyal medyada beğeni ve paylaşım rekoru kırdı

Özellikle gün batımında çok daha bambaşka bir renge bürünen manzara, yüksek zirveden zevkle izlenebiliyor. Ayrıca dağ, Gümüşkaya Kayak Merkezi'nde kayak ve kızak yapanlar tarafından da zevkle izlenebiliyor. Dağdan gün batımı ve manzaralar üzerine paylaşımlar, ayrıca Türkiye’nin ilk ve en önemli kayak merkezi olan Gümüşayak’tan da fotoğraflar, sosyal medyada ilgi çekti. Paylaşımlar, beğeni rekoru kırarken en çok paylaşılanlar arasında da yer aldı.

Yorumlar (0)